Lärarens fina gest – när studenten inte hade någon barnvakt

avMalin Wigen

Kristen Blacks åtta månader gamla dotter blev sjuk och hon kunde inte gå till lektionen som hon inte ville missa. Men då ryckte hennes lärare in som nu hyllas, skriver The Independent.

När Kristen Black skulle föda barn pausade hon sina studier. Men hon var fast besluten om att börja studera igen för att bli optiker, ett drömjobb för henne, skriver The Independent.

Och i våras började 21-åringen igen på Arkansas State universitet. För att lättare kunna nå sitt mål har hon och hennes pojkvän fixat en barnvakt som tar hand om deras åtta månader gamla dotter Izzy på dagarna.

För att bli optiker måste hon ta en introduktionskurs i fysik, en kurs som läraren och professorn Bruce Johnson håller i. Då kursen är svår har han lagt in extra studietimmar så att han kan hjälpa sina studenter med hemläxorna. Därför blev det ett stort problem för Kristen när barnvakten blev sjuk då hon behövde delta under studietiden. Hon valde då att fråga sin lärare om hon kunde ta med sitt barn.

– Jag sa att jag hade fastnat i en uppgift men att jag inte kunde komma då jag hade min bebis, säger hon till The Independent.

Som svar fick hon att hon kunde ta med sig Izzy till skolan – vilket hon gjorde. Och där i klassrummet lyfte han upp flickan i sin famn och bar runt henne medan han lärde ut till klassen.

– Jag kunde ta anteckningar medan han höll henne. Det var det finaste någonsin, säger Kristen.

Hon tackade sin lärare för den fina gesten.

– Då sa han: ”Vi gör vad vi kan så att du kan klara kursen”.

Foto: Facebook
Här bär läraren på Kristens barn.

Kristen, som tog ett foto när han bar på hennes barn, visade det för universitetskanslern Kelly Damphousse som delade med sig av ögonblicket på sin Facebooksida. Och flera hyllar nu läraren: ”Vi behöver fler lärare som honom” skriver en person.

Bruce Johnson själv säger att det är fler studenter som tagit med sina barn under hans 24 år på universitet.

– Människor som pluggar och uppfostrar barn samtidigt slår mig med häpnad. Jag kan inte förundras nog över vad de gör och vilka uppoffringar de gör, säger han till The Independet.

Heja världen – vi blir äldre och friskare! 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM