Nu är det dags för en gay-Bond

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har legat med Kate Moss. Nu blir han James Bond.

Daniel Craig är alla moderna mäns man.

Han borde bli bög-Bond 007 - med rätt att avguda schlager.

Jag fantiserar om att få se Daniel Craig porträttera en gay James Bond.

Fräscht! Kittlande! Spännande! Hallååå!

Och samtidigt väldigt politiskt korrekt och pedagogiskt.

En bög-Bond skulle upplysa mången ängslig actionlelle om att vuxna machomän kan uppskatta att älska med andra vuxna män, även om jag inte säger att män måste bli gay bara för att det är okej (tvärtom, det är minst lika okej att tända på kvinnor och helt steka hela gaygrejen).

Men skulle innebandygrabbarna knata i väg på en bögig Bondfilm? Skulle min gamle far som avgudar Sean Connery köpa popcorn för 50 spänn för att få se Bond ta emot toppmoderna recept på småkakor från Q (spelad av Liza Minnelli)?

Antagligen inte.

De skulle skruva på sig när Bond lägger handen på CIA-agenten Felix Leiters innanlår och med våt blick föreslår en immig vodka martini i rymdskeppets salong emedan de har "många ljusår att färdas och många stjärnor att utforska".

Sannolikt skulle de även ha problem med att se sexiga-bruden-rollen spelas av Ashton Kutcher.

Samtidigt finns en helt ny publik där ute som aldrig stått ut med gamla chauvinistiska Bondfilmer: stylister, frisörskor, stewardar, musikalartister, R.E.A-författare, Filip & Fredrik.

Bögtemat har funnits förr - titlar som "Diamantfeber" (tant-gay), "Mannen med den gyllene pistolen" (sexy-gay), "Goldeneye" (kinky-gay) - men har varit subtilt jämfört med en "Agent 007 - med rätt att älska Shirley Clamp".

Producenten Barbara Broccoli lär inte chansa på en figur som bara under Pierce Brosnans fyra filmer spelat in 12 miljarder kronor trots att hon skulle bli Årets kvinna hos QX och RFSL.

Jag kan nöja mig med en modernt metrosexuell Bond, skakad men inte bög.

Mike Meyers får göra agent Austin Powers gay i stället. Med titeln "Browneye - the spy who shagged me".

Veckans...

Fredrik Virtanen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN