Inget spel för Ljungberg i helgen

SPORTBLADET

Siktar på comeback nästa lördag

Hanna Ljungberg kommer inte att spela lördagens match mot Linköping i damallsvenskan.

Hon har fortfarande en bit kvar till formen efter hjärnskakningen som hon ådrog sig för drygt två månader sedan.

Foto: Jimmy Wixtröm
Kvar vid sidan om. Hanna Ljungberg kommer inte till spel i helgen utan siktar på comeback om en vecka i stället.

Den 15 mars är dagen Hanna Ljungberg helst vill slippa tänka på. Den våldsamma kollisionen i luftduellen med Frankrikes målvakt Sarah Bouhaddi hämmar henne fortfarande.

– Jag får tänka att jag verkligen ska gå dit i luftduellerna, för att komma över den lilla spärren jag har, säger Ljungberg till TT.

Fysiskt känner hon inte längre av hjärnskakningen. Landslagsanfallaren har tränat för fullt med klubblaget Umeå de senaste tre veckorna, men hon har fortfarande en bit kvar till matchform och för att ta det säkra före det osäkra spelar hon inte i damallsvenskan mot Linköping på lördagen.

– Formen är väl sisådär, det viktigaste för mig är att jag kan vara med och träna för fullt och börja bygga upp formen igen. Det är klart att man tappar mycket under så här lång tid, men jag är jätteglad över att jag bara kan vara med och spela igen, säger hon.

– Fysiskt är man på noll. Jag har stegvis trappat upp träningen de senaste veckorna men ligger fortfarande en bit efter. Får jag bara fortsätta att träna så kommer det, det är ingenting som går att stressa fram.

Med en extra träningsvecka i kroppen hoppas Ljungberg istället göra comeback mot Jitex nästa lördag, även om hon lär inleda på bänken.

– Det kommer nog ta längre tid än en vecka innan jag spelar en hel match, och sedan gäller det att ta en plats i startelvan också, säger hon.

TT