Fredrik Sjöström klar för Färjestad

Av: Oskar Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:

Har skrivit på ettårskontrakt

Foto: Bildbyrån.

På fredagsförmiddagen bekräftade Färjestad uppgifterna som Sportbladet avslöjade i fredagens tidning – Fredrik Sjöström, 28, med nära 500 NHL-matcher på meritlistan är klar för svenska mästarna:
– När vi fick kontakt med Fredrik och han visade att han verkligen ville vara hos oss gick det fort, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Färjestad har legat relativt lågt på transfermarknaden i sommar.

Anfallarna Joakim Hilding, 23, har värvats från Växjö och Peter Wennerström, 22, har kommit hem efter att ha varit utlånad till allsvenska Bofors.

Klubben har tidigare varit på jakt efter Fabian Brunnström, 25, men får nu ett annat tungt tillskott i sin forwardsbesättning.

17 år och spel i eliten

Enligt uppgifter till Sportbladet är Fredrik Sjöström, med 489 NHL-matcher i bagaget, överens om ett kontrakt med Färjestad. Uppgifter som nu har bekräftats av Färjestads sportchef Thomas Rundqvist. Som beskriver Sjöström som en kompetent hockeyspelare:

– En hårt jobbande spelare med massor av rutin och en fantastisk skridskoåkning.

Sjöström, som är uppväxt i Kungälv, spelade elitseriehockey redan som 17-åring i Frölunda säsongen 2000–2001 innan han draftades som Phoenix Coyotes förstaval samma år (elva totalt). Därefter följde ett Nordamerika-äventyr via klubbar som Calgary Hitmen (WHL), Springfield Falcons (AHL), Utah Grizzlies (AHL) samt NHL-lagen Phoenix Coyotes, New York Rangers, Calgary Flames och Toronto Maple Leafs.

Under sin senaste säsong i Toronto noterades Fredrik Sjöström för två mål och tre assist.

Han har tränat i Frölundas organisation under försäsongen, men klubben har inga problem med att han nu väljer elitseriespel för värsta rivalen Färjestad.

”Vi har inga problem”

– Vi har ingen plats för honom hos oss i alla fall eftersom vi redan har tre extraforwards. Vi har inga problem med var han väljer att fortsätta spela. Oavsett i vilken klubb det blir, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian.

– Att vi låtit Fredrik Sjöström träna med oss är inget konstigt, det brukar vi göra för spelare som vuxit upp i föreningen. Men vi kan inte ge plats för alla hemvändare i laget, det säger sig självt, och vi har aldrig diskuterat ett kontraktsförslag med honom.

Sportbladet har sökt Fredrik Sjöström.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN