”Ska inte kunna vara så bra som gallerunge”

Publicerad:
Uppdaterad:

ENKÄT MED FYRA ROSA ISHOCKEYEXPERTER

1. Sverige målas som guldfavorit, håller du med?

2. Är du orolig att Sverige ska underskatta Slovakien – och förlora?

3. Vilken svensk spelare har imponerat mest på dig?

Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Alexander Nylander har imponerat på Sportbladets experter.

TOMAS ROS

1. Sett till resultaten hittills är Juniorkronorna bäst på JVM. Men slutspelet är 60 minuter, en match. Ett litet misstag kan avgöra.

2. Ja, lite. Gått lite för enkelt hittills. Hade gärna sett att de torskat mot Kanada på nyårsafton.

3. Alexander Nylander. Hans kyla i avsluten och förmågan att i hög fart ta emot en passning på backhand­sidan fascinerar mig. Och killen är vara 17 år. Man ska inte kunna vara så bra som gallerunge.

MATS WENNERHOLM

1. Nej, jag håller fortfarande USA som favorit. Snäppet före Sverige. USA är det bästa lag jag sett så här långt och de var klart bättre när de mötte svenskarna i gruppspelet. Trots förlusten med 0–1. Jag ser Sverige–USA som den mest troliga finalen nu när de är lottade på olika halvor.

2. Ja, jag såg Slovakien slå ut Sverige i kvarten i OS i Vancouver 2010 med ungefär samma förutsättningar som nu. Och Vitryssland 2002 ska vi inte ens tala om. Efter det är jag alltid orolig när svenska hockeylag är storfavoriter inför en kvartsfinal.

3. Målvakten Linus Söderström. Det såg jag aldrig komma. Turneringens bästa målvakt så här långt. Han har varit rena väggen. Av utespelarna är det Alexander Nylander. Vilken spelskalle.

HANS ABRAHAMSSON

1.  Inför JVM tippade jag guld för Sverige och det finns ingen anledning att ändra på det. Med det sagt blir slutspel något helt annat, det har vi sett många exempel på. Vi har gått rent i gruppen nio år i rad, men bara vunnit guld en gång.

2. Nej, det är jag faktiskt inte. Vi hanterade det väldigt bra mot Danmark och även i matchen mot Kanada, som inte gällde något mer än äran. Att hitta rätt nivå till matcherna är en sak som verkligen har imponerat på mig hittills.

3. Det är några stycken men jag måste svara Alexander Nylander. Killen är bara 17 år men redan en nyckelspelare i de här sammanhangen. Det jag gillar mest är att han verkligen vill vara som bäst mot de bästa lagen. Det har vi sett mot både USA och Kanada.

JOHAN GARPENLÖV

1. Sverige har en stor möjlighet att vinna guldet, men det finns fler länder som har gjort det bra. Jag tyckte att USA var bättre än Sverige och Finland på hemmaplan kan bli farliga. När det blir slutspel och det handlar om en match kan allt hända. 

2. Nej, inte alls. Även om de underskattar Slovakien kommer de att vinna enkelt och gå vidare till semifinalen.

3. Det finns flera spelare som gjort det bra. Alexander Nylander har en offensiv skicklighet som jag gillar, Linus Söderström har verkligen visat att han är en toppmålvakt och backen Gustav Forsling som var skadad i början av turneringen, visade mot Kanada att han är en av turneringens bästa backar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM