”Snabbare hockey här – och det passar mig”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Hagelin tillbaka i östra konferensen – Pittsburgh krossade Carolina med 5-0

1 av 2 | Foto: TT
Hagelin var helt ovetandes om trejden innan den briserade.

NEW YORK. Carl Hagelins liv som pingvin har börjat – och det med ett saftigt utropstecken.

Pittsburgh klappade till Carolina med 5-0 i den sörmländske raketens debut.

– Det kändes bra att vara tillbaka i östra konferensen, det är lite rakare och snabbare hockey här och det passar mig, säger ”Hagge” till Sportbladet.

Det är sannerligen snabba ryck i NHL emellanåt.

Sent i lördags kväll landade Carl Hagelin i Pittsburgh efter att han, helt överrumplande, blivit trejdad från Anaheim till västra Pennsylvania – och bara ett halvt dygn senare var det dags för debut, i en söndagsmatiné mot Carolina Hurricanes i Consol Energy.

– Men jag tycker inte det var så svårt att hoppa rakt in här, det var större omställning i de första matcherna med Anaheim. Jag hade ju Mike Sullivan som assisterande coach några år i New York Rangers och känner mig väldigt hemtam i hans system, säger ”Hagge”  när vi når honom efter slutsignalen

– Överhuvudtaget kändes det bra att vara  tillbaka i östra konferensen, det är lite rakare och snabbare hockey här och det passar mig.

Får spela med Malkin och Kessel

Han matchades i en kedja med superstjärnorna Evgeni Malkin och Phil Kessel och såg ut att trivas.

– Det är väldigt bra hockeyspelare, det är mitt första intryck. De använder både fart och teknik och spelsinne i sitt agerande och är därför väldigt roliga att spela med, fortsätter han.

Några poäng blev det inte i debuten, men den 27-årige speedkulan hade ett par riktigt fina chanser.

– Ja, förutom friläge kom jag till riktigt bra mitt i slottet en gång. Det ville sig inte, men så länge man är med och skapar chanser gör det inte så mycket och idag behövdes det ju inte heller.

”Precis vad vi behöver”

Landsmannen Patric Hörnqvist tyckte också han att nya lagkompisen – som han i många år tränat med under somrarna i Stockholm – gjorde bra ifrån sig.

– Ja, jag tycker det var en utmärkt debut. Den fart och den energi ”Hagge” tar med sig är precis vad som behövs i vårt lag, säger han.

– Får han fortsätta spela med Malkin och Kessel tror jag det kan bli riktigt bra. De gillar ju att hålla i pucken och då kan han med sin speed skaffa sig fina ytor.

Hagelin får snabbt chans att fördjupa relationen med sina nya kompisar, för direkt efter Carolina-matchen for pingvinerna till flygplatsen för flight mot St. Louis, där ny match – mot Blues – väntar redan kommande natt.

David Perron, som bytte plats med Hagelin i trejden, fick en bra start i Anaheim. I tredje perioden satte han direkt sitt första mål för nya klubben. Målet betydde reducering till 2–3 men Los Angeles höll undan och vann.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!