Världspremiär för Anna Ternheims video

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Gjorde succé på Nobelfesten med Back Street Boys-tolkningen

Anna Ternheim gjorde succé på Nobelfesten med sin version av ”Backstreet Boys”-hiten ”Show me the meaning of being lonley”.

Nu släpper hon en video till låten - som visas först på Aftonbladet.

– Jag har dragit in den i mörkret. Jag plockar fram ett annat vemod i den, säger sångerskan om låten.

Anna Ternheim fick frågan om att framföra en Max Martin-låt på Nobelfesten för cirka två månader sedan. Hon lyssnade igenom låtskrivarens samtliga verk och föll för ”Show me the meaning of being lonley”.

– Jag tycker det är en vacker melodi och en fantastiskt vacker text. Jag kände att jag kunde relatera till den och göra den till min egen, säger sångerskan till Aftonbladet.

Låten spelades varmt på radion i slutet av 90-talet när Backstreet Boys sjöng den. Men sångerskan har inte haft någon direkt relation till låten förrän nu. Hon säger att hon aldrig var ett pojkbands-fan.

– Jag kanske kan återupptäcka det nu, i någon slags andra cykel, säger hon och skrattar.

”Var nästan gråtfärdig”

Hon beskriver sin version av ”Show me the meaning of being lonley” som ”mörkare” än ”Backstreet Boys”.

– Jag plockar fram ett annat vemod i den, än deras version som är mycket popigare. Nu låter den som en nordisk folkvisa nästan tycker jag.

Anna Ternheim såg cool-lugn ut på scen när hon framförde låten på Nobelfesten. Men hon var nervig innan uppträdandet.

– Det var jäkligt nervöst. Jag har spelat och uppträtt ganska länge nu, men jag har nog riktigt aldrig känt så här tidigare. Dels är hela evenemanget väldigt speciellt. Sen är det live och man vet att familj och vänner sitter och tittar, säger hon.

– Just när jag sjöng var jag helt lugn och kunde njuta, men efteråt kunde jag knappt stå på benen. Då var jag nästan gråtfärdig för att spänningen släppte.

Max Martin tycker om låten

Ternheim berättar att hon har fått många positiva reaktioner efter sitt uppträdande.

– Max Martin tyckte väldigt mycket om låten, det sa han. Det var väldigt kul att upphovsmannen tyckte jag gjorde låten rättvisa. Folk har hört av sig med översvallande fina reaktioner, att de har blivit berörda och att det kändes. Att de kan relatera till låten. Det är någonstans det man alltid hoppas på, säger hon.

Nu släpper sångerskan en video till låten, som visas i sin helhet för första gången i dag på Aftonbladet. Det finns också chans att vi får höra låten live i framtiden.

– Absolut. Alla låtar man gör till sina kan man ta med sig upp på scen. Jag njuter av att sjunga den, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN