SVT mörkade olyckan i ”Mästarnas mästare”

avChristoffer Nilsson

TV

Det du inte fick se i tv

1 av 6 | Foto: SVT
Riktigt hur illa ställt det var insåg inte SVT-teamet förrän senare.

Glenn Hysén föll illa i ”Mästarnas mästare” i går.

Men tittarna fick aldrig veta hur allvarligt han skadade sig.

– Jag bröt ett revben. Det gjorde så jävla ont, säger han.

Fyra femtedelar av hinderbanan i SVT:s ”Mästarnas mästare” var krävande.

Sedan kom det sista momentet.

Då blev det brutalt.

I slutet av den fysiska tävlingsgrenen skulle deltagarna ta sig över en ribba satt på 1,5 meters höjd. Glenn Hysén, 55, blev upplyft av sina lagkamrater Anna Olsson, 51, och Magnus Muhrén, 40 – och hoppade rakt ut.

”Gjorde så jävla ont”

Den före detta fotbollsstjärnan föll handlöst från cirka två meters höjd och med full kraft ner mot den hårdpackade grusplanen på Sicilien. Efter tävlingen sa Hysén att han kände sig lite stel i axeln. Men i själva verket kände han stora smärtor – och hade drabbats av en fraktur.

– Jag var ju tvungen att komma över fanskapet och tänkte att det fick bära eller brista. Det visade sig sedan att jag bröt ett revben när jag landade. Det gjorde så jävla ont. Jag kände direkt att något var fel, säger Glenn Hysén.

Lagkamraterna vädjade förgäves om att Hysén skulle ta sig an hindret på ett mer genomtänkt vis.

– Han berättade att han tänkte försöka med en Fosbury-flopp men jag sa: ”Det kan du ju inte göra. Du kommer att slå ihjäl dig!”. Men han gjorde det ändå och det kostade ett revben. Han hade extremt ont efteråt, säger Magnus Muhrén.

Vägrade bryta tävlingen

Det fanns aldrig i Glenn Hyséns tankar att bryta tävlingen efter det svåra fallet.

– Nej, nej, herregud. Det får man hantera efteråt, ta en liten massage eller något. Men jag kände ju att det inte var bra. Jag landade pang på marken. Vad ska man göra? Jag hade ju rivit ner ribban och fick hoppa en gång till. Det går inte att vika ned sig, säger han.

SVT, som har en sjuksköterska på plats under inspelningarna, missbedömde situationen när Glenn Hysén störtade mot marken.

– Vi förstod nog inte hur allvarligt det var, mycket för att Glenn är som han är. Han hade ju ont men skrattade mest. Då är det svårt att förstå och vi fattade inte allvaret i det, åtminstone gjorde inte jag det. Han får ju inga permanenta skador men han måste ha haft riktigt ont, säger Anders Wistbacka, projektledare på SVT.

Här är ALLT du inte visste om ”Mästarna” – Otrohet, pyramidspel och knarkskandaler

ARTIKELN HANDLAR OM