Timrås arena byggs om för tre miljoner kronor

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
NHK arena ska byggas ut.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
NHK arena ska byggas ut.

Timrå är klart för SHL.

Nu tvingas klubben bygga om sin arena.

– Det här måste vara klart när första matchen spelas, säger Jan-Christer Jonsson (S), kultur- och tekniknämndens ordförande, till Sundsvalls Tidning.

Timrå besegrade Karlskrona i kvalet till SHL och är tillbaka i högsta serien efter fem år i hockeyallsvenskan.

Men uppflyttningen ställer även till vissa problem.

Timrå tvingas bygga om hemmaarenan NHK Arena för att motsvara SHL-kraven. Och nu har politikerna i kultur- och tekniknämnden beslutat att flytta tre miljoner kronor från ett sär- och förskoleprojekt till att bygga om arenan.

– Pengarna från de ursprungliga projekten försvinner inte utan de kommer vi att äska om under nästa års budgetförhandlingar, säger Jan-Christer Jonsson (S), kultur- och tekniknämndens ordförande, till Sundsvalls Tidning.

Måste vara klart till premiären

Den största förändringen är att bortasektionen flyttas helt och hållet. Dessutom måste belysningen vid läktarna och säkerheten vid skyddsräcken ses över.

– Vi kommer att köra, det här måste vara klart när första matchen spelas, säger Jan-Christer Jonsson.

Det var dock aldrig aktuellt att Timrå själva – som belönades med 38 miljoner kronor vid uppflyttningen – skulle bekosta ombyggnaden.

– Nu är det så att vi äger fastigheten och det är vår skyldighet att se till att ha en spelduglig arena. Vi kommer redan till veckan att sätta oss ner med Timrå IK för att diskutera hyran, säger Jonsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE