Babcock besviken på Nylander och Matthews

avPer Bjurman

NEW YORK. Toronto Maple Leafs är illa ut efter ytterligare en förlust i slutspelsserien mot Boston. 

Då skyller coachen Mike Babcock på William Nylander och Auston Matthews.

– Jag trodde de skulle dominera den här matchen. Men det hände inte, säger han efter den förödande 1-3-smällen hemma i Air Canada Center.

Efter hemmasegern i match tre i måndags såg det ut som att kidsen i Toronto Maple Leafs kanske ändå skulle kunna ge skoningslösa Boston Bruins en ärlig fajt om avancemanget till andrarundan 

Men det hopp som väcktes i de månghövdade supporterleden då dog i natt igen.

Boston utan Bergeron

För trots visst spelövertag och hyggligt mycket chanser förlorade de fjärde matchen mot ett Boston som saknade superstjärnan Patrice Bergeron men uppträdde lugnt och metodiskt och högg till när chanserna väl dök upp.

Därmed har Bruins 3-1-övertag och kan avgöra hela serien hemma i TD Garden – en skräckarena för Leafs – natten till söndag.

Foto: Nathan Denette / TT / NTB Scanpix
Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix

– Det var upplagt för oss i och med att Bergeron inte kunde spela. Det här är vår byggnad. Vi måste vinna. Men det gjorde vi inte och det är vårt eget fel, säger coachen Mike Babcock på sin presskonferens.

Sedan ger han sina unga stjärnor åtminstone en del av skulden.

– Jag trodde att Auston Matthews skulle dominera ikväll, och jag trodde detsamma om William Nylander. Men det hände inte. Det bästa med slutspelet är dock att unga spelare lär sig något nytt hela tiden och jag hoppas de tar till sig det som hände här.

Laddar Matchöversikt
LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM