NHL-stjärnans hån efter USA:s fiasko

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Kommentaren redan en klassiker

TORONTO. Inte nog med att de amerikanska hockeyhjältarna blev utslagna ur World Cup i natt.

De hånades av icke uttagne landsmannen Phil Kessel också.

”Känns som jag skulle göra något viktigt ikväll, men jag kan inte sätta fingret på det”, skrev Pittsburgh-stjärnan på twitter när fiaskot var på väg att fullbordas. 

Phil Kessel är en av NHL:s största artister och målskyttar och hade stor del i att Pittsburgh Penguins vann Stanley Cup i juni.

Men i USA:s World Cup-trupp dög han inte.

Där ville coachen John Tortorella och hans medarbetare se grovhuggna karaktärer som Justin Abdelkader och Brandon Dubinsky istället.

Ja, den 28-årige Wisconsin-sonen är för tillfället  skadad och hade antagligen inte kunnat delta, men det var han inte när truppen först presenterades i våras – och tydligen sved petningen mer än vad som tidigare blivit känt.

I klass med Samuelsson

För när USA i natt fullbordade sitt fiasko med en 2-4-förlust mot Kanada och slogs ut ur turneringen kom en hånfull replik på twitter – ett forum Kessel mycket sällan använder.

”Jag bara sitter i mitt hus och hänger med min hund. Känns som jag skulle göra något viktigt ikväll, men jag kan inte sätta fingret på det...”, skrev han.

Den tweeten kan nog ses som den bistraste spelarkommentaren sedan Mikael Samuelsson bad Tre Kronor-ledningen att ”go fuck themselves” när han inte togs ut i truppen till Vancouver-OS 2010 – och Kessels utspel lär bli lika klassiskt.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!