Sista chansen till en Camp Sweden-plats

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Vill du spendera semestern på Camp Sweden i Frankrike?

Då är det dags att boka en plats.

– Det finns litegrann kvar, men är de slut så är de slut, säger Camp Swedens ordförande Lena Hunt.

50 lägenheter. Det är vad som finns kvar på Camp Swedens bas i Frankrike. De svenska fansen kommer samlas i Cap Esterel Holiday Village i staden Agay, ca 7 mil från Nice. Men nu börjar platserna ta slut. De runt 800 lägenheterna är snart uppbokade och det är de sista som går att få loss. Husbilsplatserna på campingen är helt slut, men det finns fortfarande möjlighet att ordna en tältplats.

– Det är väldigt hårt tryck. Efter förhandlingar lyckades vi få loss några lägenheter till, men fler går nog inte. Det finns litegrann kvar, men är de slut så är det slut, säger Camp Swedens ordförande Lena Hunt.

Flera tusen svenska fans

Det finns olika lägenheter men det kan bo upp till sju personer i varje. Hur många personer det kommer bli totalt kan Lena Hunt inte svara på, men bara i lägenheterna kan det bli runt 6000 personer.

– När man bokar en lägenhet behöver man inte fylla i hur många som ska bo där, så vi vet inte exakt hur många svenskar det blir. Men vi räknar med att det blir runt 6000 personer. Sen tillkommer även campingen med husbilar och tält, säger Lena Hunt.

Uppsving efter U-21

Det hårda trycket kan delvis ha att göra med succén efter förra sommarens U21-EM menar Lena Hunt.

– Camp Sweden har funnits innan, men där blev det väldigt stort. Vi svenskar är de enda som samlas såhär. Det blev ett uppsving med en ny generation som åkte, den generationen ska nu ta över, säger Hunt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.