Laget vann det galna Skånederbyt mot Rögle – trots sex insläppta mål.

Malmö Redhawks hade innan i dag inte förlorat en poäng än så länge i SHL.

I Skånederbyt mot Rögle – där det blev hela 13 mål – blev det ännu en vinst.

Matchstraff avgjorde

Rögle inledde vassast och fixade snabbt 2-0.

Men ett matchstraff på hemmalagets Daniel Sylwander i slutet av den första perioden bjöd Malmö tillbaka in i matchen.

Under sitt fem minuter långa powerplay stod serieledaren för hela tre mål när 2-3-underläget plötsligt blev 5-3.

Även Rögle fick chansen att göra något liknande när Malmös storstjärna Ilari Filppula åkte på ett omdiskuterat matchstraff, men lyckades inte med någon reducering den gången.

Spännande slut

Det blev ändå spännande in i det sista när Patrick Celin satte 6-7 i slutet av den galna matchen.

Men Malmö höll undan och tog sin femte raka seger i årets SHL den här säsongen och leder tabellen överlägset.