”Omedvetna om hur en hel värld tränar”

Tog bort bilden efter profilens hårda attack: Dela ut gula västar och kolla Instagrampose i motljus

avPatrik Brenning

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jonas Colting sågar Elfsborg efter inlägget på Instagram.

Schemat från IF Elfsborgs träningsläger i Florida fick triathleten Jonas Colting att tappa hakan.

”Det förundrar mig att man som arbetsgivare till spelare som många gånger tjänar över 100k i månaden kräver SÅ LITE!”, skrev Colting på Instagram.

Efter ”en del reaktioner” har klubben nu valt att radera bilden på schemat.

IF Elfsborg förbereder sig just nu inför den allsvenska säsongen med ett träningsläger i Florida. För att hålla fansen informerade om vad spelarna gör borta i USA publicerade klubben schemat inför lagets sista vecka på lägret.

”Inte jättemycket tid att träna”

En som informerades – men inte imponerades – var triathleten Jonas Colting.

”Här tränar If Elfsborg sådär 90 min då och då. Där gissningsvis delar av tiden också går åt till att dela ut gula västar och koner och häckar och kolla Instagrampose i motljus. Det blir inte jättemycket tid över till att träna. Att träna på riktig” skriver Colting på Instagram och fortsätter:

”Det förundrar mig att man som arbetsgivare till spelare som många gånger tjänar över 100k i månaden kräver SÅ LITE! Att man så anpassar sig till minsta motståndets lag, till minsta gemensamma nämnare. Att man är så ointresserade av att ställa krav, höja trösklar och flytta gränser. Att man är så omedvetna om hur en hel värld av individuella idrottsmän tränar.”

”Är fler saker som händer”

Efter kritiken valde Elfsborg att ta bort bilden.

– Det behövde omformuleras. Det blev en del reaktioner på det. Det är fler grejer som händer utöver de tider som vi gått ut med, säger mediaansvarige Eric Kampe till Borås Tidning.

Samtidigt försvarar spelarna lagets upplägg.

– Vi håller högt tempo och de saker vi ska göra gör vi hundraprocentigt när vi väl gör dem. Sen har vi ju saker som inte står på programmet som vi gör, alla måste ta sitt egna ansvar för sin egen träning om man nu behöver extra styrka eller vad det nu kan vara. Vi är professionella och vet hur vi tar hand om våra kroppar, säger landslagsmeriterade mittfältaren Samuel Holmén till BT.

ARTIKELN HANDLAR OM