Tre döms för tortyrliknande misshandel

avTT

Foto: Daniel Kihlström / TT
Två män och en kvinna döms för människorov och synnerligen grov misshandel. Arkivbild.

Offret låstes in i en lägenhet och blev brutalt misshandlad med "sadistiska och tortyrliknande inslag". Nu döms två män och en kvinna i 35-årsåldern för bland annat människorov och synnerligen grov misshandel.

Det var på natten 7 juli som mannen hölls fången i en lägenhet i Helsingborg. Där utspelade sig en misshandel som åklagaren har beskrivit som tortyrliknande.

Offret fick bland annat fem tänder utdragna med ett verktyg efter att ha bundits fast. Han blev knivstucken på flera ställen samtidigt som gärningsmannen hällde salt i såren.

"Det sammantagna våld som har utövats mot offret har präglats av stor hänsynslöshet. Våldet har inte varit impulsstyrt. Det har varit fråga om en omfattande misshandel med sadistiska och tortyrliknande inslag", anser rådmannen (domaren) Dina Gutrad i ett pressmeddelande.

Totalt fyra personer ska ha utsatts för tortyrliknande misshandel av paret under den första veckan i juli.

Enligt åklagaren har de våldsamma attackerna skett vid fyra olika tillfällen. Ett av offren ska ha blivit fasttejpad och utpressad på pengar, och ett annat offer ska ha blivit slagen och huggen med en skruvmejsel utomhus.

Paret döms nu i Helsingborgs tingsrätt till nio års fängelse. En tredje man i 35-årsåldern fälls också, men får fem års fängelse då han ska ha varit mindre delaktig i brotten.

ARTIKELN HANDLAR OM