Svenska Disa, 29, dog i norska fjällen

avVictor Stenquist

I onsdags försvann en svensk kvinna och tre finländska män i norska fjällen.

Norsk polis uppger nu att Disa Bäckström, 29, från Sverige dog när lavinen drog över Blåbærfjellet.

Fortfarande har polisen i Troms polisdistrikt inte kunnat lokalisera kropparna efter de fyra personer som försvann i lavinen i Tamokdalen i Nordnorge i onsdags.

Dåligt väder i fjällen

Dåligt väder och betydande lavinrisk har gjort att sökpatruller fått vänta. Under måndagen var det tänkt att man skulle göra nya försök, men ännu en gång satte vädret käppar i hjulet.

1 av 7
André Stenfors, 32

Nu har polisen i Troms gått ut med information om de fyra döda, en svensk kvinna och tre finländska män.

Disa Bäckström,29, Mikael Sten, 29, Niklas Nyman, 36 och André Stenfors, 32, var de fyra som dog i lavinen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Sändare gav träff

Trots att polisen inte kunnat hämta kropparna kunde man redan i fredags konstatera att de fyra av allt att döma träffats och dött i lavinen.

– I förmiddags har vi äntligen genomfört sök med helikopter efter lavinsändare. Söket gav träff på två sändare i området. Det bekräftar våra antaganden om att de saknade har träffats av en lavin. Det har snart gått 38 timmar. När vi nu har fått det bekräftat, räknar vi inte längre med att någon har överlevt, sa Astrid Nilsen, polismästare i Tromsö då vid en presskonferens.

Anhöriga tackar för insats

Familjerna till de fyra offren har gett sitt medgivande till norsk polis om att gå ut med namn och bild på dem, enligt polisen i Troms.

I samband med publiceringen av namn och bild vill de anhöriga också tacka räddningsmanskapet, vårdpersonal, polisen och det lokala kristeamet ”för de fantastiska insatser de gjort och fortsätter göra”, uppges i pressmeddelandet.

”Anhöriga vill även rikta ett varmt tack till Balsfjord kommune för det fina bemötandet”, skriver man.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Laviner

AB Voice