Nyheter

Uppgifter i USA: Rosenstein på väg bort

avTT

Foto: Orlin Wagner
USA:s biträdande justitieminister Rod Rosenstein kommer enligt medieuppgifter i USA att inom kort att lämna sin post. Arkivbild.

USA:s biträdande justitieminister Rod Rosenstein kommer enligt medieuppgifter i USA att inom kort att lämna sin post. Rosensteins sorti rapporteras vara kopplad till utnämningen av William Barr som ny justitieminister.

Rosenstein är den minister i president Donald Trumps regering som har haft ansvar för Rysslandsutredningen, ledd av den särskilde åklagaren Robert Mueller.

Utredningen undersöker "den ryska regeringens ansträngningar att påverka det amerikanska presidentvalet 2016 och relaterade frågor". Mueller utreder också om personer i Donald Trumps stab samarbetade med Ryssland under valkampanjen, något som Trump förnekat.

Enligt den republikanske senatorn Lindsey Graham så har nominerade justitieministern William Barr sagt att han kommer tillåta Mueller att avsluta sin utredning.

– Jag kan försäkra er att han har mycket höga tankar om Mueller och han är fast besluten att Mueller ska få avsluta sitt jobb, sade Graham till journalister på onsdagen.

Donald Trump sparkade den tidigare justitieminister Jeff Sessions efter mellanårsvalen i november förra året.