”Kan göra allt mycket bättre”

Kujovic om allsvenska premiären

Av: Simon Bank

Publicerad:

Han är en av förhandsfavoriterna till att bli allsvenskans skyttekung.

Efter en match?

– Det är klart att jag kan göra allt mycket bättre. Det kan vi alla, säger Emir Kujovic.

En bild av ett mästarlags anfallsstjärnas premiär:

Spring, böka, jaga boll, spring mer, tappa bollen, spring lite till.

Djurgården slog Sirius med 2–0, men för Emir Kujovic var det en märklig start på säsongen.

– En konstig match. Vi fick inte tag i dem i första halvlek, men det viktigaste är att vi gör två och släpper in noll. Det visar att vi är stabila, att vi bygger vidare på stabiliteten från i fjol. Jag tror att många lag kommer att leta efter spelet och formen. Vi får ta med oss det positiva.

Inget funkar, men skelettet finns kvar?

– Precis. Och Erik Berg… det känns som att vi bara bytt namn, som att det är Marcus Danielson som spelar. Det är samma stabilitet, de är fina med bollen och alltid på rätt plats. Det är jätteskönt att ha kvar det, men vi måste höja oss spelmässigt. Med all respekt för Sirius så kommer vi att möta tuffare lag framöver, där det straffar sig.

Emir Kujovic i allsvenska premiären.
Foto: KENTA JöNSSON / BILDBYRÅN
Emir Kujovic i allsvenska premiären.

”Lika bra att vänja sig”

Inför säsongen har Dif-tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf pratat mycket om att hitta rätt med Kujovics löpningar. Det har mest handlat om hur han ska tajma rusherna in i straffområdet, men mot Sirius fick han mest springa runt och jaga boll kring mittlinjen.

– Jag fick inte så mycket bollar att jobba med, jag fick springa och pressa och döda ytor. Jag kollade min statistik, jag tror inte att jag sprungit så mycket någon gång förut. Det var en sån match, man fick göra det för laget – men det är klart att jag kan göra mycket bättre. Det kan alla.

– Men jag står hellre här med tre poäng, även om vi inte spelat bra.

Till sist, när ni står där inför avspark och allt man hör är måsskrik och ekon – hur var det?

– Det går inte att komma ifrån, det är väldigt speciellt. Normalt får man adrenalin från publiken, nu får man försöka få det inifrån sig själv. Det kommer att ta ett tag innan man lär sig det, men det är lika bra att vänja sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE