Foto: Marie Mandelmann
Söta goda hasselstörar.

Mandelmanns goda hasselstörar

5 (1 röst)

Ett nötigt och snurrat sockerbröd är ett stöd så gott som något när tillvaron lutar. Vid eventuell fortsatt svajighet rekommenderas dubbla hasselstörar.

Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta). Recept: Gustav Mandelmann. Foto: Marie Mandelmann.

Hasselstörar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Smördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten, kallt
  • 1 äggula
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • 250 g smör, 50 g rumsvarmt, 200 g kallt till inkavlingen
  • 1 ägg, till pensling
  • Garnering

  • 1 dl hasselnötter, ca 65 g
  • 0.5 dl strösocker
  • florsocker

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Mandelmann