Familjens första jul utan Terese Alvén

”Gör sitt bästa för julstämningen”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Terese Alvén tyckte om att fira jul med hela familjen.

Nu ska hennes barn och änkling Glenn Boström för första gången göra det utan henne.

– Tess gillade julen och allt kring det, säger Glenn Boström.

– Jag sitter med dottern och vi tar igen oss efter en dag i solen. Sol och värme gör mycket för själen.

Glenn Boström är i Thailand tillsammans med sonen Charles, 9 och dottern Tilde, 7. Där ska de, som många gånger tidigare, fira jul i år. Men denna gång utan mamman och frun Terese Alvén.

– Tess föräldrar har en lägenhet här. Vi har spenderat många jular och vintrar här med familjen. Det är nästan mer jul för oss här nere än hemma, men det blir inte samma julkänsla med snö och kyla såklart. Men hon gillade verkligen att fira med hela familjen, säger Glenn Boström.

1 av 3 | Foto: Privat
Glenn Boström tillsammans med sina barn.

”Ska minnas det fina med henne”

Hälsobloggaren Terese Alvén älskade att träna och ville uppmana alla andra till att röra mer på sig. Men i somras gick hon tragiskt bort i cancer där hon även förlorade ett barn i magen. Detta vände helt upp och ner på vardagen för resten av familjen. För änklingen Glenn Boström har det varit några tuffa månader.

– Det här är ju sorgeåret. Man får uppleva alla grejer för första gången utan Terese, men man ser till att man klarar av det. Det har varit ett antal födelsedagar och nu är det jul som är högtiden utan Terese. Det är en högtid vi ska klara tillsammans utan Terese. Vi ska minnas det fina med henne och stötta varandra genom sorgen, säger han.

Mur mår du just nu?

– Det är en komplicerad fråga att svara på. Känslorna de kommer när de kommer. Det går inte att planera när man ska känna sig glad eller ledsen. Men mestadels är det jättebra och jag försöker minnas de bra sakerna. Sen finns det stunder där det är tyngre där man bryter ihop. Just nu måste man låta känslor vara känslor.

”Har varit jätteviktiga”

Nu ska alltså Glenn tillsammans med barnen byta ut kylan i Sverige mot värmen i Thailand under julhelgerna.

– Vi kände att fira julen hemma inte var vad vi önskade utan vi är hellre här där vi har firat jularna de senaste åren. Jag kände att det var viktigt att det inte blev en sådan stor tröskel. Här nere är det mycket som påminner om Terese och barnen har också spenderat mycket tid här. Sen får man göra sitt bästa för att hitta julstämningen i värmen, säger han.

Hur viktiga har Tereses föräldrar varit?

– Det har varit jätteviktiga. Ärligt så hade jag inte klarat det utan det stödet som jag och barnen har fått från föräldrarna, hennes bror, mina föräldrar och alla vänner. Det har varit ovärderligt.

Hur mår barnen?

– Det är underbart med barn på så sätt. De kan vara i nuet. När de är ledsna är de ledsna och när de är glada så är de glada. Så som jag tolkar barnen så fungerar det för dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE