”Vågade kasta mig in i en ram jag aldrig varit i”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Speedwaystjärna på dagen.

Artist på kvällen?

”Man vet aldrig vad som kan hända”, skriver Fredrik Lindgren.

Speedwayförarna befinner sig nu i en lång försäsong, och den svenske stjärnan Fredrik Lindgren – fyra på VM i fjol och svensk mästare med Smederna två år i rad – är på läger med sin polska klubb Czestochowa.

”Jag har ännu inte suttit på speedwaycykeln, men tränar kontinuerligt och åker motorcross när tiden finns. Men jag ser fram emot att säsongen ska starta snart”, skriver Fredrik Lindgren i ett mejl från Polen.

Och när det inte är tävlingar eller matcher har Lindgren nu visat upp en annan sida av sig själv. På sociala medier har han publicerat en musikvideo där han sjunger Shallow (känd från filmen A Star Is Born) tillsammans med sin fru Carolina Jonasdotter, som även är Lindgrens sportsliga rådgivare.

”Otroligt stolt över resultatet”

”Det var en rolig idé från början, utmana oss själva helt enkelt. Att det blev en musikvideo var det producent Oscar Gyllenhammar, som vi jobbade tillsammans med, som kom på. Och resultatet är vi nog alla inblandade otroligt stolta över”, skriver Lindgren.

Något du vill göra vid sidan av speedway?

”Det är inget jag har tänkt på, men man vet aldrig vad som kan hända när man jobbar och lever med Carolina. Jag ser mig själv inte alls som musikaliskt lagd. Men med Carolina vid min sida och Oscar så fick jag en boost inom det musikaliska och helt plötsligt så vågade jag kasta mig in i en ram jag aldrig varit inne i förut och det var en otroligt härlig känsla”.

Lindgrens säsongspremiär med polska klubben Czestochowa är i början av april, och första individuella VM-deltävlingen avgörs i Warszawa i slutet av maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE