Jobbet: Ta hand om en öde ö i sommar

Söker två vaktmästare till ön utan el eller varmvatten

Publicerad:
Uppdaterad:
Ön Great  Blasket har varit obebodd sedan 50-talet.
Foto: Getty Images
Ön Great Blasket har varit obebodd sedan 50-talet.

Äventyrsresor

Vackra vyer och friska vindar, lockar det mer än bekvämligheter som varmvatten och elektricitet? Då kanske du skulle passa för jobbet som vaktmästare på ön Great Blasket i Irland. Nu söks två personer som kan ta hand om ön i sommar.

Utanför Kerrys kust i sydvästra Irland ligger Blasketöarna, och störst av dessa är Great Blasket. Den avlånga ön är relativt hög och där finns branta klippor, en stor sandstrand och frodande grönska. Det gröna är dock mest gräs, för ön ligger så utsatt i Atlanten att inga träd växer där. Great Blasket har varit obebodd sedan 50-talet, men nu eftersöks två personer som kan bli öns enda invånare under sommaren, skriver CNN.

Det är Alice Hayes och Bill O’Connor som utlyser tjänsterna. Paret bor på fastlandet intill ön och kör båtturer till Great Blasket under sommarmånaderna. De har även renoverat tre stugor på ön, som det ingår i jobbet att se efter. Öns nya vaktmästare ska även hantera det lilla caféet som finns, för trots att ön är obebodd så är den besökt av upp till 400 personer om dagen under sommaren.

Foto: eugene_remizov / iStockphoto
Tre stugor på ön är renoverade och hyrs ut.

Saknar el, varmvatten och wifi

Sedan jobbannonsen lades ut i början av januari har ägarna fått in tusentals ansökningar. Men den som söker bör vara medveten om att det är en speciell tillvaro på ön. Det finns ingen elektricitet med undantag av en vindturbin som kan användas för att ladda mobilen, inget varmvatten om du inte vill koka det själv, och inget wifi. Istället finns fantastiska utsikter, lugn och frisk luft.

Det som eftersöks är antingen ett par eller två vänner som kan se efter ön tillsammans. Jobbet börjar första april och pågår till oktober. Mat och boende ingår i jobbet.

LÄS OCKSÅ

Yrkena som gör oss sjuka av stress

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA