Ställer sig inte bakom brevet

57 klubbar till attack mot förbundet – men inte Modo och Björklöven: ”Klokt och genomarbetat förslag”

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Hockeyallsvenskan och Hockeyettan går i enad front till attack mot Ishockeyförbundet. 

Men två allsvenska klubbar ställer sig utanför: Modo och Björklöven. 

– Vi är av uppfattning att det finns en serieutredning och vi ställer oss positiva till den, säger Björklövens ordförande Mikael Salomonsson. 

Totalt har 57 klubbar i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställt sig bakom den massiva kritiken till Ishockeyförbundets agerande i arbeta runt serieutredningen. 

– Vår uppfattning är att Svenska Ishockeyförbundets styrelse har valt att helt bortse ifrån de remissvar på serieutredningen som HockeyAllsvenskan och Hockeyettan lämnat. Utredaren har dessutom inte redovisat övriga remissvar samt ensidigt valt att endast hantera två av de tre utredda serierna, står det bland annat i brevet. 

Det finns dock två klubbar som inte alls stämmer in i kritiken och har valt att inte stå bakom det gemensamma brev som har skickats ut till distrikten. 

Det handlar om Modo och Björklöven.

”Upp till andra att bedöma”

De här två klubbarna har valt att inte stå bakom skrivelsen. Enligt Modos ordförande Ulf Strinnholm så står heller inte Södertälje bakom brevet. De tre klubbarna hade i går kväll ett telefonmöte och kom fram till att stå enade mot övriga allsvenska klubbar:

Ulf Strinnholm säger så här om varför Modo valt att inte vara med:

– Vi tycker vi ska handskas med den här situationen på ett klokt sätt där vi jobbar tillsammans i hockey-Sverige. Inte med onödigt aggressiva skrivningar, det är därför vi inte skriver på. Vi tycker inte att skrivelsen speglar det Modo står för och därför har vi valt att stå utanför, säger Strinnholm och fortsätter:

– Vi står bakom Ola (Lundbergs) utredning. Det är bra för hockeyn att få en direktuppflyttning. Sedan är vi positiva till att föra dialog på ett diplomatisk och klokt sätt om kvalspel för ytterligare en plats i SHL. Men vi inser att det blir svårt få till mer än SHL har gått med på.

Var det fel att skicka ut brevet?

– Jag vill inte kommentera det.

Anledningen att Björklövens inte står bakom är enligt ordförande Mikael Salomonsson att klubben är positiv till den utredning som Ola Lundberg har gjort. 

– Vi anser att det har gjorts en serieutredning som vi tycker mynnade ut i något klokt för svensk ishockeys utveckling och den ställer vi oss fortfarande positiv till, säger Salomonsson. 

Hur ställer du dig till att organisationen ni ändå tillhör går ut med ett sånt här brev?

– Vi tycker att serieutredningen var klok och genomarbetad och den står vi bakom, upprepar Salomonsson. 

Det låter som du inte vill kommentera Hockeyallsvenskans agerande?

– Nej, jag har inga kommentarer till det.

Upplever du en splittring i Hockeyallsvenskan?

– Det är upp till omgivningen att göra den bedömningen. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey