Publicerad:
Uppdaterad:

Dick Axelsson om framtiden: ”Antingen det eller så...”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Dick Axelsson fick inget förnyat kontrakt med Djurgården, även om klubben har lämnat dörren lite på glänt.

Om det har trillat in några anbud från annat håll under sommaren?

– Ingenting alls. Antingen vill ingen ha mig eller så förstår de att jag vill vara kvar här, säger 32-åringen.

Dick Axelsson nådde inte upp till de högt ställda förväntningarna under grundserien med Djurgården, något han själv har erkänt.

Men när det väl gällde i slutspelet växlade han upp och var en av lagets ledande spelare på vägen fram till SM-finalen. Totalt skrapade han ihop 14 poäng på 19 slutspelsmatcher.

Efter finalförlusten mot Frölunda löpte kontraktet ut, och Djurgården har – tillfälligt – stängt dörren för en fortsättning i klubben.

– Vi kom överens om att återkomma till varandra efter sommaren och utvärdera hur det ser ut för båda parter, har sportchefen Joakim Eriksson sagt.

”Har ingen panik”

För Dick Axelsson är läget alltjämt oförändrat när vi närmar oss slutet på juli. Han har inga problem med ovissheten – än så länge.

– Nej, det tycker jag inte. Sådan panik har jag inte. Jag har skrivit många ettårskontrakt i min karriär och är van att sitta i den här situationen. Nu har det ändå gått lite längre tid än vanligt, men jag sitter lugnt i båten.

– Nu kan jag vara kaxig att säga så. Vi får se om en månad, tillägger han med ett skratt.

Djurgårdsledningen har sagt att det finns ett intresse för Axelsson beroende på hur det blir med NHL-kontrakt för spelarna. Sedan dess har Jakob Lilja lämnat, men Patrik Berglund har anslutit.

Det är förstahandsvalet

Succérookien Emil Bemström har skrivit på ett treårskontrakt med Columbus Blue Jackets, men det återstår att se om han tar en plats i NHL-klubben redan nu. Annars kan det bli en fortsättning i Djurgården för 20-åringen.

– Det är nog till exempel en sån som (Emil) Bemström som det hänger på. Jag kan inte göra mer just nu. Sen får man se om Djurgården kommer med något förslag, säger Axelsson.

Om Djurgården vill ha dig, då stannar du kvar?

– Det tycker jag man kan säga. Jag trivs bra i Stockholm, familjen trivs också bra så det är verkligen ett förstahandsval.

Du har inte haft någon kontakt med andra klubbar?

– Ingenting alls. Antingen vill ingen ha mig eller så förstår de att jag vill vara kvar här.

”Kändes väldigt bra i slutspelet”

Axelsson har haft knäproblem under en tid och rehabtränar därför under sommaren.

– Jag kör på i stort sett på samma sätt som jag gjorde förra sommaren med rehab och så.

Känns det bra?

– Jag hoppas på det, det kändes väldigt bra i slutspelet måste jag säga. Man får se när man kommer ut på isen igen hur det känns. Jag håller tummarna för att det känns bra.

När blir det ispremiär för egen del? Många lag kör igång nästa vecka.

– Jag ska slå en signal ner till Huddinge och kolla hur det ser ut om man kan köra där. Innan dess lär det inte ha hänt någonting. Snart är det dags, nu börjar det roliga för hockeyfolket, avslutar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: