Två ur övergreppsnätverk överklagar

avTT

Publicerad:
Foto: Janerik Henriksson/TT
Tre män och tre kvinnor dömdes av tingsrätten till fängelse för inblandning i ett nätverk som utnyttjat barn i sexuellt syfte. Nu har två av de dömda männen överklagat domen. Arkivbild.

Tre män och tre kvinnor dömdes av Stockholms tingsrätt till fängelse för inblandning i ett nätverk som utnyttjat barn i sexuellt syfte, både fysiskt och via nätet. Nu har två av de dömda männen överklagat domen.

Männen gav instruktioner om vad de ville ha för bilder och filmer. Kvinnorna producerade övergreppsmaterialet med hjälp av barn i deras närhet.

De som nu överklagat domen är en 50-årig man, som dömdes till 6 års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, anstiftan av våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering., och en 40-årig man som dömdes för anstiftan till grovt sexuellt övergrepp mot barn samt grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

50-åringen yrkar i sitt överklagande att åtalet i sin helhet ska ogillas alternativt på att få sitt fängelsestraff kortat.

Den andre mannen, som dömts till 2,5 års fängelse, yrkar även han att åtalet mot honom ska ogillas alternativt att de brott han fällts för inte ska rubriceras som grova.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM