Omgångens störste favorit är överspelad

Expertens travtips – varje dag • Fredagen den 29 maj

Av: Martin Berg

Publicerad:
Sportbladets travexperter ger dig Dagens Bästa Travspel.
Foto: DAVID SCHREINER/TR BILD
Sportbladets travexperter ger dig Dagens Bästa Travspel.

Varje dag får du de bästa travspelen av experten i Dagens Bästa Spel.

Dagens tips: fredagen den 29 maj.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – gå med i laget här. [Extern länk]


MARTIN BERG

DAGENS SÄKRA

Förstår att alla inte håller med om att 3 Bone Hard Flash (V64-3) är den säkraste i omgången, men jag hittar faktiskt inget bättre alternativ. Året började bra med två vinster på bra vis men på slutet har det inte blivit samma fina utdelning. Det går ändå inte att klaga på hästens insatser eller dagsform. Nu blir det intressant igen. Bra chans.

DAGENS DRAG

Köper att det gärna hade fått finnas en etta eller två i raden, men då hade 11 Fidji Rags (V64-1) nog snarare varit favorit. Gör sitt jobb hela tiden och förr eller senare blir det full, och och välförtjänt, utdelning i något lopp. Det kan bli här och när spelvärdet är så pass högt är det bara att chansa. Klart att marginalerna måste vara på vår sida i så fall.

DAGENS AVSLAG

Lite förvånande att 1 Järvsöodin (V64-2) är omgångens överlägset största favorit. Köper faktiskt inte det. Visst har han vinstchans och är tidig i diskussionen men han är inte alls så överlägsen som spelfördelningen tycks visa. Har två riktigt bra hästar bakom sig i Smedheim Solan och Steinfaks som kommer jaga honom rejält. Överspelad.

Publicerad: