Forsberg tillbaka efter 83 (!) dagar

”Måste vara konkurrens”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Ledning 4-2.

Då fick Emil Forsberg, 28, göra efterlängtad comeback för sitt RB Leipzig.

– Kul att se honom på banan igen, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Den svenske landslagsstjärnan missade de två första matcherna efter coronauppehållet på grund av sjukdom. I onsdagens 2-2-match mot Hertha Berlin satt han på bänken i 90 minuter och även i kvällens match mot Köln fick Forsberg nöta bänk.

Foto: Octavio Passos / Getty Images Europe

Första sedan 10 mars

Men i den 85:e minuten – vid ställningen 4-2 till Leipzig – fick svensken äntligen ta av sig överdragskläderna och hoppa in. Det var hans första matchframträdande sedan den 10 mars tidigare i år, då han hoppade in och blev målskytt i CL-matchen mot Tottenham.

– I ett lag som Leipzig som fajtas i toppen av Bundesliga och i Champions League måste konkurrensen vara tuff, konstaterar experten Bojan Djordjic i Viasat.

Leipzig vann matchen med 4-2 och ligger alltjämt trea i tabellen. Patrik Schick, Christopher Nkunku, Timo Werner och Dani Olmo gjorde målen.

”Vill testa något nytt”

Emil Forsberg har kontrakt med Leipzig till sommaren 2022, men har på senare tid varit föremål för flyttrykten.

– Jag har alltid varit öppen med att jag hela tiden vill testa något nytt, både för klubben och mig själv. Samtidigt älskar jag den här klubben och deras supportrar. Jag känner mig som ett med klubben. Vi har en väldigt öppen och ärlig dialog, så det är inget konstigt på så sätt, sa han till SVT häromveckan.

Foto: VIASAT
Här får Emil Forsberg hoppa in.
Publicerad: