Morasupportern sänkte nykomlingen – vägrade fira

avSimon Norberg

HOCKEY

Han stod i Moraklacken under klubbens SHL-kval mot Leksand i våras.

Under lördagen sänkte Mikael Wikstrand sin forna klubb – men vägrade att måljubla.

– Det är ett gammalt lag och en moderklubb för mig så jag tänkte inte fira, säger han till C More.

Färjestad vann med 5–2 och har inlett säsongen med fyra raka segrar.

Mikael Wikstrand, 23, är uppvuxen i lilla Furudal i norra Rättvik, grannkommun mitt emellan Leksand och Mora och spelade för den röda delen av Dalarna mellan 2009 till 2014 innan han lämnade för Frölunda och SHL.

Det är sedan tidigare känt att backen hyser stora känslor för sin gamla klubb.

När Mora kvalade till SHL i våras mot ärkerivalen Leksand tog 23-åringen plats i Moraklacken.

– Jag kommer stå på ståplats i Tegera, Ska skrika fram Mora. Det är en speciell rivalitet mellan Mora och Leksand och de har väl aldrig gillat varann, mycket gnabb där emellan när lagen förlorar och så vidare, men samtidigt är de mycket hatkärlek också, sa han till Sportbladet då.

Firade inte målet

Under lördagen ställdes Mikael Wikstrand första gången i sin karriär mot Mora när hans Färjestad var på besök i Jalas Arena.

Och visst spelade backen huvudroll i matchen.

Efter att finländaren Ilari Melart först skjutit 1–0 till Karlstadslaget i sin debut, Michael Lindqvist utökat till 2–0 och David Kase reducerat klev sedan Mikael Wikstrand fram och släckte hemmafansens hopp.

Med nio sekunder kvar av mittenperioden stänkte han in 3–1 på en spelvändning och valde sedan att inte fira sin fullträff.

– Det är ett gammalt lag och en moderklubb för mig så jag tänkte inte fira. Men det var skönt att göra mål i alla fall, säger Wikstrand till C More.

Målet blev matchavgörande för hemmalaget kom aldrig närmare. Istället kunde Jesse Virtanen sätta 4–1 i tom målbur med ett par minuter kvar innan John Persson sedan reducerade till 4–2. Christian Engstrand lämnade kassen ännu en gång och då satte Rasmus Asplund slutresultatet 5–2 i öppen bur.

– De (Mora) var bättre än jag trodde. Men jag tycker vi är ett bättre och starkare hockeylag över 60 minuter, summerar Wikstrand.

Segern var Färjestads fjärde raka i SHL och imorgon söndag möts lagen igen, då i Karlstad.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM