”Min pojke har gått vidare till änglarna”

Bradley Lowery, 6, död i cancer

Publicerad:
Uppdaterad:
Bradley Lowery tillsammans med Jermaine Defoe.
Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix
Bradley Lowery tillsammans med Jermaine Defoe.

FOTBOLL

Han diagnostiserades med cancer endast 1,5 år gammal.

Nu har Sunderland-supportern Bradley Lowery, 6, dött.

Detta bekräftade i dag hans familj på Facebook.

Det är ett tragiskt öde som har engagerat hela fotbolls-England.

Sunderland-supportern Bradley Lowery fick diagnosen neuroblastoma, en ovanlig form av cancer, redan vid 18 månaders ålder.

Under större delen av sitt liv har han varit döende. I dag meddelade hans familj att deras son tagit sitt sista andetag, endast sex år gammal.

”Min modiga pojke har gått vidare till änglarna i dag 07/07/17 klockan 13.35, i mammas och pappas famn omgiven av sin familj”, skriver modern Gemma och fortsätter:

”Tack för ert stöd”

”Han var vår lilla superhjälte och kämpade starkt, men han behövdes på annat håll. Det finns inga ord för att beskriva hur förkrossade vi är. Tack alla för ert stöd och snälla ord. Sov gott min pojke och flyg högt med änglarna”.

Under sin sjukdom har Lowery agerat maskot både för Sunderland och engelska landslaget, och frekvent fått besök på sjukhuset av spelarna från sin favoritklubb.

Inte minst idolen Jermain Defoe, som nyligen lämnade Sunderland för Bournemouth, hade ett starkt och känslomässigt band till Bradley.

”Defoe är förkrossad”

”Hans hjärtvärmande vänskap med spelarna och personalen säger allt om vilken påverkan denna underbara lilla pojke har haft. Han hade en speciell relation med Jermain Defoe och deras känslor för varandra var det ingen som tog miste på. Jermain är, naturligtvis, förkrossad”, skriver Sunderland i ett uttalande.

En insamling drog förra året in 700 000 pund, alltså över 7,5 miljoner kronor, för att betala Bradley Lowerys vård i USA. Läkarna konstaterade dock fort att cancern hade spridit sig så pass att han inte skulle överleva sjukdomen.

I kväll spelar Sunderland en träningsmatch mot Bury FC och har nu planerat in en tyst minut inför avspark till Bradleys ära.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.