”Spurs fast beslutna att bräcka United”

London Calling: Med dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gareth Bale välkomnas hem av de brittiska tabloiderna, två PL-talanger kan vara på väg bort och Ken Sema föräras med toppbetyg.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

”Bale är på väg hem!”, lyder rubrikerna i samtliga stora tabloider. Det är inte första gången sedan han lämnade de brittiska öarna som det ryktas om en återkomst. Efter att Gareth Bales agent Jonathan Barnett nu bekräftat att anfallaren vill tillbaka till Premier League ska det stå mellan två klubbar: Tottenham och Manchester United.

Spurs, som har fått en knackig start på säsongen, sägs vara fast besluta att bräcka ligakonkurrenten i den här saken uppger Daily Mirror. Detta trots att klubben nyligen tog ett stort banklån för att täcka utgifter orsakade av pandemin.

Det ska först och främst handla om ett lån för Bale vars lön ligger på svindlande 600,000 pund (ca 6,75 miljoner kronor) – i veckan. Real, som hade föredragit att skeppa spelaren permanent, ska vara villiga att låta Spurs ”enbart” stå för runt 250,000 pund.

Samtidigt som detta pågår håller klubbarna även på att förhandla om vänsterbacken Sergio Reguilón. En spelare som också ryktades intensivt till United...

Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SILLY 1

Bayern München är sugna på att återuppta intresset för Callum Hudson-Odoi. Det var nära att klubben säkrade talangen redan för något år sedan, men då slutade det med en förlängning med Chelsea i stället (femårigt kontrakt värt ca två miljoner kr i veckan).

I och med Kai Havertz, Hakim Ziyechs och Timo Werners intåg är tyskarna övertygade om att Chelsea kommer lyssna på eventuella bud.

DAGENS SILLY 2

Tre klubbar ger sig in i jakten på Rhian Brewster. Den 20-årige Liverpool-talangen sägs väcka intresse hos Sheffield United, Crystal Palace och West Bromwich. Liverpool har däremot inte bestämt sig för om man är redo att sälja. Transfersumman kommer i så fall ligga på omkring 20 miljoner pund (ca 225 miljoner kr).

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS KRAV

”En biljett tack, och ett coronatest...”. Den brittiska regeringen har tagit del av ett förslag som går ut på att den som vill gå och se på fotboll även måste betala för ett Covid-19-test. Testningen ska ske dagen innan match och kostnaden uppges bli 15 pund extra för samtliga åskådare. Det är fortfarande osäkert om åskådare får återvända redan i oktober men Premier League trycker på för att upplägget ska genomföras som planerat, trots en potentiell andravåg i England.

DAGENS SVENSK

Ken Sema, som är tillbaka i Watford efter utlåningen till Udinese, föräras med bäst betyg av samtliga utespelare efter straffsegern mot Oxford i ligacupen. Watford Observer ger den inhoppande svensken 7,5 på en tiogradig skala med motiveringen: ”Bidrog med välbehövligt hot framåt”. Sema stod först för kvitteringen och satte sedan även en av straffarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.