Nytt tapp för Rosengård

Av: Anna Rydén, Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Fjärde raka utan vinst för Rosengård.

Nu är de snart borta från guldduellen.

– Känns väldigt långt bort, säger Mimmi Larsson.

Regerande mästarlaget Rosengårds möjlighet att försvara SM-guldet är på väg att försvinna.. Borta mot Vittsjö fick damallsvenska tabelltvåan endast med sig 1–1, det är dock fortfarande fyra poäng upp till serieledande Kopparberg/Göteborg som också kryssade mot Kif Örebro.

– Jag är jättebesviken över resultatet och vårt spel i sista tredjedelen. Det vill sig inte i dag och det är jobbigt att inte kunna ta på vad det är som felar, säger Mimmi Larsson.

Känns det som att guldet rinner er ur händerna nu?

– Ja, just nu känns det väldigt långt bort. Vi får ta en sak i taget. Jag tycker vi behöver reda upp vårt och komma på rätt väg igen och så får man se vad det leder till. 

I mötet med Vittsjö tog Rosengård ledningen tidigt. Redan i andra minuten fick de straff sedan landslagsanfallaren Anna Anvegård stoppats. Hon tog själv hand om den och satte säkert sitt fjortonde mål för säsongen.

Rosengård skapade många chanser för att utöka ledningen, bland annat prickade Jelena Cankovic ribban i början av andra halvlek. Men utdelningen uteblev – och i stället utnyttjade Vittsjö en fast situation.

Ebba Wieders hörna hittade Mia Leth Jans vid bortre stolpen, och mittbacken tryckte in kvitteringen till 1–1.

Fjärde raka

Tio minuter senare blev hemmamålskytten utburen på bår. Danskan landade illa efter en nickduell, det är oklart vad det rör sig om för skada men det såg ut som om hon tog sig runt knät.

Inga mål efter att Leth Jans blev utbytt – och oavgjort mellan Vittsjö och Rosengård.

Krysset gör att Rosengård nu har fyra raka matcher utan vinst i damallsvenskan.

– Det är klart man är skitbesviken. Framförallt på sig själv. Man vill hjälpa laget till varje pris och när man inte är riktigt där självförtroende mässigt eller i avsluten så är det klart att man är jättebesviken, säger Mimmi Larsson och fortsätter.

– Det är så att vara anfallare. Gör du mål är livet tipp topp, och när du missar chanserna kan du ha gjort en hur bra match som helst men ändå känna sig som den sämsta spelaren. Det är bara att gnugga på. Jag vet vad jag kan och det kommer komma om jag fortsätter jobba på.

Tre omgångar kvarstår av damallsvenskan, i nästa ska Rosengård möta tabelljumbon Uppsala.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.