Stor revansch för Falun - tillbaka i final

avJonas Gustavsson

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Falun har fått sin revansch mot Storvreta.

Dalalaget vann femte semifinalen mot regerande mästarna med förkrossande 11–3 (!) och är därmed klara för SM-final där Växjö väntar.

– De hade inte en chans, säger Rasmus Enström.

Efter tre raka SM-guld så hymlade inte Falun med målsättningen förra säsongen – att ta ett fjärde raka guld.

Men den drömmen försvann i semifinalen där man blev utslagna av blivande mästarna Storvreta efter en rafflande serie över sju matcher.

I år ställdes rivalerna mot varandra i semifinal igen - och då fick Falun sin revansch.

Och som man fick den.

Storvreta vann den andra semifinalen efter sudden death, men de fyra andra matcherna har Falun vunnit med storsiffror och den femte semifinalen vann man med förkrossande 11–3.

”Man är stolt nu”

– Det känns jäkligt bra att vara i final igen, och sättet vi gör det på... de hade inte en chans. Det är inte annat än att man är stolt som lagkapten nu, säger Rasmus Enström.

– Ifjol hade vi det tufft med skador, i år har vi haft alla tillgängliga. Vi har haft tre femmor som pumpat på match efter match, det har sugit musten ur Storvreta.

Vilken revansch?

– Det är mest medierna som snackat om revansch. Vi har kanske gjort det lite också, men framförallt har vi fokuserat på att få ihop vårt lag och så här bra träff på så många spelare vet jag inte vi någonsin haft i ett slutspel innan.

Rasmus Enström hyllade också hemmapubliken i Jalas Arena i den femte semin. 2634 personer var nytt publikrekord.

”Måste ändra mig...”

– Publiken betyder hur mycket som helst, man blir aldrig trött när man har dem i ryggen och nu var det ett jäkla tryck. Det bästa tryck jag upplevt i en vanlig serie- eller slutspelsmatch, säger Enström.

– Tidigare har jag sagt att Mullsjö har bäst publik i SSL, men jag måste ändra mig. Nu är vår publik den bästa.

I SM-finalen, som spelas lördagen 22 april i Globen, väntar Växjö som slog ut Mullsjö med 4–1 i matcher.

– Det blir kul och vi möter ett väldigt bra lag. Vi hade lätt för dem när de kom upp i SSL, men sedan har de vuxit och för varje säsong närmat sig toppen. De spelar en kul innebandy, lite som vi. Jag tror det blir en rolig final mellan två bra lag, säger Enström.

ARTIKELN HANDLAR OM