USA:s mest populära dokusåpa spelades in Sverige

avJakob Meijer

1 av 2

Blod, tårar och så lite Sverige.

Det är några av de saker tittarna får ta del av i nya säsongen av amerikanska ”Bachelorette”.

1 av 3

”Jag trodde aldrig i mina vildaste fantasier att jag skulle hamna i Sverige”.

Så säger en av deltagarna i trailern till den senaste säsongen av amerikanska ”Bachelorette”.

Huruvida han menar det på ett bra eller dåligt sätt återstår att se. Programmet är annars förknippat med varma exotiska miljöer, så nog blir årets säsong, då gänget besöker Skandinavien, en kontrast mot tidigare år.

I trailern syns årets Bachelorette Rachel Lindsay och hennes friare prova på ”typiska skandinaviska” aktiviteter som att till exempel ro vikingabåt, nakenbada och åka hundsläde.

Historisk Bachelorette

Årets säsong hade premiär i måndags och tittarsiffran ska vara den sämsta för ett premiäravsnitt av programmet sedan 2010, enligt tvline.com.

Inför säsongen har det dock snackats mycket om programmet, som tillsammans med ”Bachelor” är den mest sedda dokusåpan i USA.

Mitt under senaste omgången av amerikanska ”Bachelor” tidigare i år avslöjade man att Rachel Lindsay skulle bli nästa Bachelorette. Efter 33 säsonger blev hon därmed den första afroamerikanska deltagare att bli huvudperson i ”Bachelor”-franchisen.

– Min hudfärg gör inte mitt sökande efter kärlek annorlunda från någon annans, kommenterade Rachel Lindsay det historiska beslutet.

Förlovar sig

Nyheten rörde dock upp en del känslor då Lindsay ännu inte åkt ut ”Bachelor” och tittarna därför förstod att hon inte skulle bli vald.

Och apropå att avslöja handlingen i förväg. Inför premiären har Rachel Lindsay även berättat att hon faktiskt funnit kärleken genom programmet och förlovat sig med den deltagare hon i slutändan valde.

Att döma av trailern lär årets säsong också bli en av de mer dramatiska. Tittarna kan förvänta sig både storbråk, tårar och blodspill. Och så lite Sverige, förstås.

ARTIKELN HANDLAR OM