Let’s Dance 2017

Så hjälptes Anja bakom kulisserna

Stöttades av produktionen för att orka

avLouise Åström

1 av 3

Vitaminshots, vätska och egen tid.

Så hjälptes Anja Pärson för att kunna klara sig igenom fredagens tävling trots sjukdom.

– Det har kommit ingefärsteam, säger Anja Pärson till Nöjesbladet.

Anja Pärson har haft en tuff vecka i ”Let’s dance”. Under fredagen dansade hon med bihåleinflammation, öroninflammation och en begynnande lunginflammation.

Till en början var det osäkert om Anja ens skulle orka ta sig ut på golvet.

– Jag var lite skakig efter genrepet, säger hon till Nöjesbladet.

Enligt Anja besökte hon läkaren i måndags för att ta reda på vilka förutsättningar som gällde. Därefter har hon och danspartnern Calle fått anpassa veckans träning och prestation ute på golvet.

– Veckan har varit väldigt mycket bergochdalbana. Vi har sagt att vi ska träna men sen har vi fått pausa, säger Calle Sterner.

”Kommit ingefärsteam”

Under direktsändningen passades hon upp av teamet.

– Jag har support här. Det har kommit ingefärsteam. Jag har tagit vitaminshots, vilat i pauserna och försökt hålla mig undan värme. Folk i teamet har kommit med vatten, säger hon och fortsätter:

– Jag är van att prestera och vet vad jag behöver göra. Jag har även klivit undan en hel del och samlat energi. Vi fick komma in sist här i dag så att jag kunde vila länge imorse.

Planen för att orka

Precis innan Anja tog sig ut på golvet fick hon en stöttande hälsning av sin fru Filippa som sa ”Anja är en killer. Älskling, gå bara ut och kör”.

– Det är skönt när man lever med någon som inte säger ’nej nu får du sova’. Alla runt omkring mig litar på min förmåga att bestämma själv och det är alltid skönt.

För att klara av nästa vecka är det en sak som står högst på schemat: Vila.

– I morgon tar vi det lugnt och sedan är vi förhoppningsvis på rätt håll och jag kan börja träna in nästa dans på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM