Buffalo sågas efter ny förlust: ”Förskräckligt lag”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Sämst i hela NHL efter en ny förlust.

Då sågas Buffalo med svenske stjärnan Rasmus Dahlin längs med fotknölarna.

– Det är ett förskräckligt hockeylag, säger tv-experten Steve Valiquette.

Efter många tunga år hade Buffalo slutspelsambitioner i år. Med Taylor Hall ny i laget och svenske Rasmus Dahlin inväxt i NHL-kostymen hoppades laget att deras ökenvandring i NHL skulle vara slut.

Men redan efter 20 matcher den här förkortade NHL-säsongen kan Sabres ge upp säsongen. I natt förlorade man med 3–2 mot New York Rangers och räknade därmed hem sin nionde förlust på elva matcher.

Totalt har laget bara spelat ihop 15 poäng vilket är sämst i hela NHL.

– Det är ledsamt att se så mycket stjärnor och så lite kraft. Alla hårt arbetande människor i Buffalo måste ha svårt att ens titta på när det här laget spelar. Det är själviskt, bara massa en och en-spel. Jag menar, försökte ens Buffalo i den tredje perioden, dundrar MSG Networks hockeyexpert Steve Valiquette och fortsätter:

– Buffalo är så lätta att möta. Ett förskräckligt hockeylag, pinsamt.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN

”Skäms, inte acceptabelt”

Och nog finns det självkritik i laget också. Efter andra raka 0–3-förlusten mot Philadelphia häromdagen slog Rasmus Dahlin också näven i bordet.

– Jag skäms. Det här är inte acceptabelt. Det är uselt, sa han då.

–Allt handlar om att tävla, jobba för varandra och vara en bra lagkamrat. Just nu har vi inget att förlora utan vi måste jobba stenhårt varje match. Laget vi har nu borde inte förlora så här.

Men det gjorde alltså Buffalo i natt igen. Och nästan för att understryka vilket typ av lag man är just nu lyckades man bara skaka fram ett fem skott mot mål i en sista period där man jagade ett kvitteringsmål.

Foto: Bruce Bennett / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!