AVSLÖJAR: Avtalen klara – Berg och Wendt återvänder till IFK Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Ryktena och uppgifterna har funnits länge.

Nu erfar Sportbladet från tillförlitliga källor att IFK Göteborg har träffat slutliga överenskommelser med både Marcus Berg, 34, och Oscar Wendt, 35.

Avtalen gör att duon återvänder till IFK Göteborg i sommar.

Det är uppgifter som i princip cirkulerat i flera år där både Berg och Wendt återkommande i intervjuer talat om att de velat återkomma till klubben som de lämnade 2006 (Wendt) och 2007 (Berg).

Det har under vintern publicerats uppgifter hos Göteborgs-Posten om att Marcus Berg erbjudits ett avtal av IFK Göteborg och även skrivits på sociala medier om att förutom Berg även Oscar Wendt skulle vara klar utan att det har bekräftats av någon av parterna.

Kontrakten för såväl Marcus Berg, Krasnodar, som Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, går ut sista juni.

Låg ekonomisk risk

Enligt Sportbladets källor har diskussionerna mellan spelarna och IFK Göteborgs ledning intensifierats under början av 2021 och duon fick konkreta kontraktsförslag att fundera igenom.

Nyligen har parterna träffat de slutliga överenskommelserna, erfar Sportbladet. Värvningarna, med sign on-ersättningar och löner, utsätter inte IFK Göteborg för någon större ekonomisk belastning, enligt uppgifterna.

Avtalet med Berg uppges vara över 2,5 år och 1,5 år med Wendt.

När IFK Göteborgs Pontus Farnerud under förra veckan var med i Sportbladets sportchefsintervjuer varken bekräftade eller dementerade han att det då fanns en muntlig överenskommelse med Marcus Berg.

– Jag är helt ärlig när jag säger att Marcus Berg är en en extremt driven, professionell fotbollsspelare som just nu vill ha fokus på Krasnodar och EM-slutspelet. Det är den verkligheten vi förhåller oss till. Sedan har vi en dialog med honom. Jag har stor respekt och förståelse utifrån hans situation i Krasnodar och ett EM-slutspel, sa Farnerud.

Nu ska dock nästa steg ha tagits med båda spelarna i och med att de slutliga avtalen är klara.

Officiella bekräftelser på överenskommelserna kan dröja eftersom spelarna själva och deras nuvarande klubbar vill att fokus finns på de närmaste månadernas målsättningar.

Lagkapten i landslaget

Marcus Berg vikarierade under hösten som lagkapten i landslaget och har varit Janne Anderssons förstaval som en av två anfallare i Blågult. Just nu rehabiliterar anfallaren en lättare ryggskada i Krasnodar där han spelat 25 matcher i ligan, cup och Champions League och svarat för 13 mål och 4 assist under säsongen.

Vänsterbacken Oscar Wendt har spelat 21 matcher i Bundesliga, cup och Champions League med Mönchengladbach och svarat för två mål den här säsongen.

De båda spelarna och deras familjer har sedan något år tillbaka klart med hus i Göteborgsområdet.

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud svarar Sportbladet via SMS om de nya uppgifterna om klara avtal med stjärnduon:

– Inga kommentarer.


TV: 60 min bara om IFK Göteborgs silly season – svaret som avslöjade (?) att Berg är klar

Foto: THORSTEN WAGNER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.