Stjärnans första ord efter kraschen

Publicerad:

SPORTBLADET

Chris Froome har uttalat sig för första gången efter onsdagens otäcka krasch.

I ett meddelande på Twitter tackar han för stödet – och blickar framåt.

”På återhämtningsvägen”, skriver den brittiske cykelstjärnan.

Det var i onsdags som den brittiske cykelstjärnan Chris Froome kraschade in i en bergvägg i en fart på 60 kilometer i timmen. Detta under ett träningspass efter att en vindby fick honom att tappa kontrollen på cykeln.

Efter fatt ha förts med helikopter till Saint-Étiennes universitetssjukhus så kom beskedet att operationen var lyckad. Detta efter en operation som tog flera timmar.

”Ett stort tack”

Nu har Froome, från sjukhussängen, själv uttalat sig om olyckan via sociala medier.

”Först vill jag bara rikta ett stort tack till alla som har skickat hälsningar till mig sedan kraschen. Det här är så klart en tuff tid men jag har fått mycket styrka från stödet under de senaste tre dagarna”, skriver Froome, som även tackar det medicinska teamet.

Den brittiske stjärnan var vid olyckstillfället mitt uppe i träning inför Tour de France i juli. En tävling han vunnit fyra gånger (2013, 2015, 2016 och 2017).

”Lång återhämtningsväg”

Det kommer dock inte bli någon start i den klassiska touren i år för britten, som ådrog sig frakturer på lårben, armbåge och revben i samband med kraschen.

När det blir någon tävlingsstart över huvudtaget igen för Froome är fortfarande allt för tidigt att säga – även om det tidigare kommunicerats handla om cirka ett halvårs frånvaro.

”Även om detta är en motgång, och en stor sådan, så fokuserar jag på att blicka framåt. Jag har en lång återhämtningsväg framför mig men den återhämtningen startar nu och jag är helt fokuserad på att återvända på topp”, skriver Froome.

Publicerad:

LÄS VIDARE