Smittskydd stängde ner Malmökafé

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Trängseln på Lilla Torg ledde till stängning.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Trängseln på Lilla Torg ledde till stängning.

Trängseln gjorde att Smittskydd Skåne valde att stänga ner ett kafé på Lilla Torg.

Mindre än ett dygn senare kunde kaféet dock öppna upp igen.

– Beslutet har hävts i dag av Smittskydd, säger Maria Wogensen, pressekreterare på Region Skåne.

Efter att miljöförvaltningen i Malmö stad gjort sina trängselkontroller på stans uteserveringar beslutade de att skicka vidare två ärenden till Smittskydd Skåne.

Det var sedan upp till dem att besluta om kaféet på Lilla Torg och restaurangen vid Möllevångstorget skulle stängas ner eller inte.

Resultatet blev att det kafé på Lilla Torg som haft stor trängselproblematik stängdes ner, men nu åter har kunnat öppna upp.

Vidtagit åtgärder

– Smittskydd beslutade i går om en stängning men har hävt beslutet i dag, efter att krogen i fråga vidtagit nödvändiga åtgärder, säger Maria Wogensen, pressekreterare på Region Skåne.

Simon Chrisander (L), kommunalråd för miljö och stadsbyggnad:

– Vårt mål är inte att stänga verksamheter men vi måste se till att miljön där är säker för medborgarna. Vi försöker nå ut med bra kommunikation till dem så att de inte blir bestraffade och behöver stänga grejer, säger han och fortsätter:

– Men vi måste trots allt leva upp till vårt uppdrag. Får man x antal chanser och inte gör som vi ber dem sker det här helt enkelt.

Restaurang inte nerstängd

Anledningen till att beslutet snabbt kunde hävas var att de brister som miljöförvaltningen anmärkt på nu har åtgärdats.

Den restaurang i närheten av Möllevångstorget som hotades av stängning bedömde Smittskydd Skåne däremot inte att den behövde stängas.

– Kaféet på Lilla Torg har varit det enda ärendet där det blivit stängning, men det är redan hävt efter mindre mindre än ett dygn, efter att de vidtagit åtgärder, säger Maria Wogensen.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE