Tilltugg och snacks

Foto: Kocken Fredrik Rosell står bakom Frallans Matblogg.
Picklade kantareller

Picklade kantareller – enkelt sätt att förädla skogens guld

5 (2 röster)

Picklade kantareller – ett lyxigt tillbehör med anspråkslöst ursprung är Frallans picklade kantareller. Inläggningen är enkel och ingredienserna till lagen kostar nästan ingenting. De små syltade juvelerna kan sätta guldkant på en lång rad rätter.

Picklade kantareller

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • kantareller, gärna små söta rackare men stora går också bra
  • 1.5 dl ättiksprit
  • 2.5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapskorn
  • 8 vitpepparkorn
  • 8 kryddpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor, hela
  • 2 krm salt

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM