Irritation och drömmål när Malmö vann

avMakoto Asahara, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmöfansen var irriterade på polisen.

Spelarna på planen – De var irriterade på varandra.

Det saknades inte tuffa dueller i Malmös 4–1-seger mot Elfsborg.

Det saknades för den delen inte vackra fotbollsmål heller.

I protest mot polisens agerande mot fotbollssupportrar så lyste majoriteten av Malmöfansen på ståplats med sin frånvaro när avsparken gick i Malmös allsvenska hemmadrabbning mot Elfsborg.

Efter tio minuters tystnad kom de in och decibelnivån ökade direkt.

Huruvida den ökningen skedde i korrelation med att temperaturen på planen ökade ska låtas vara osagt.

Med en allsvensk serieledning på spel för båda lagen så var det mycket känslor, närkamper och irritation som präglade stora delar av en ganska chansfattig första halvlek på Stadion i Malmö.

– Atmosfären var annorlunda, konstig de första tio minuterna. Vi började inte bra. Vi var uppspelta, jag vet inte vad det var, säger MFF-tränaren Uwe Rösler på presskonferensen efter matchen.

”Sätter ju en låg nivå”

Mest övertänd var nog Elfsborgsmittfältaren Simon Olsson.

Först fick han gult kort efter att ha stoppat en omställning i minut 25. Drygt fem minuter senare gick han sedan in hårt bakifrån med en glidtackling mot Malmös Eric Larsson. En tackling som gav innermittfältaren ett andra gult kort, och därigenom ett rött kort och en tidig dusch – trots rejäla protester från Elfsborgslägret.

– Han (domaren) sätter ju en låg nivå från början, och då måste han ju fortsätta vifta med korten, säger Elfsborgs Stefan Ishizaki till C More.

–  Från min sida kommer han ju bakifrån så det känns som ett gult... Men så klart det blir irriterat. Det är kanske när båda lagen känner att de inte kommer upp i att prestera som de vill, säger Malmökaptenen Markus Rosenberg till C More.

– Det var två matcher. En var före det röda kortet. En var efter det. Det blev en annan match när vi var en man mer, säger tränare Uwe Rösler.

En annan match efter utvisningen blev det sannerligen – åtminstone sett till underhållningsvärde.

Foto: BILDBYRÅN

Rökare av Christiansen

Markus Rosenbergs behärskade och fina 1–0-volley i slutet av första halvlek var en förhandstitt på höjdpunkterna som väntade i kommande halvlek.

Först var det Ishizaki som överraskande hittade en kvittering en knapp timme in i matchen efter en klok löpning följt av ett löst, men välplacerat, avslut.

Den kvitteringsglädjen blåstes bort bara fyra minuter senare av Anders Christiansens rökare till 2–1-mål. Dansken drog till från distans och fick den typ av båge på bollen som man drömmer om.

Stuhr Ellegaard sträckte ut alla sina centimeter men kanonträffen var otagbar.

När Søren Rieks placerade in 3–1 i minut 88 så var matchen avgjord. Trots det gjorde Markus Rosenberg också 4–1 precis innan slutsignalen.

Segern innebär att Malmö går upp i ensamt majestät i den allsvenska tabellen.

För Elfsborgs del fanns det ändå saker att ta med sig enligt tränare Jimmy Thelin.

– Simon blev utvisad. Då är det det som händer. Viktiga var hur laget agerade utifrån det. Spelarna var beredda att lägga ner det jobb som krävdes och ge det en chans. Bra spelat med tio man mot ett bra Malmö, säger Elfsborgstränaren.

Laddar Matchlista
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM