Skrällen: Extremt lite spel – förstår inte det

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Mantorp • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Oskar J Andersson och Urgent Call är ett av V75-dragen.

Lördagens V75:a avgörs på Mantorp.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Jag förstår inte varför det är så extremt lite spel på mitt drag, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

– Jag läser tidig ledning på henne, och därifrån ska hon inte förlora det här loppet, säger Sportbladets Christoffer Wickman m sitt spikförslag.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Mantorp med spelstopp klockan 16.20.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.50, fredagen den 14 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Princess S.W. (V75-5) vann säkert från ledningen senast i bra stil efter paus och med det loppet i kroppen lär hon knappast vara sämre till den här starten. Jag läser tidig ledning på henne, och därifrån ska hon inte förlora det här loppet.

6 American Hill (V75-4) har varit toppfin vid segrarna på slutet och det här handlar om en häst som det finns mycket kunnande i och som det ska bli spännande att följa framöver. Jag räknar kallt med tidig ledning från springspår och seger.

Miljonrensarna

3 Roofie (V75-7) håller absolut toppform för dagen och står på tur för seger och det kan mycket väl vara dags nu. Näst senast avslutade han 10,1 sista 800 och senast gick han i mål med gott om krafter kvar och såg jättefin ut. Ska passas! 13 procent.

Tänk på att...

... upploppet i Mantorp endast mäter 177 meter och jag anser att det är en klar fördel att vara med i den främre träffen när det vankas upplopp, en klar fördel givetvis att sitta i ledningen.

... 1 Corleone D.K. (V75-1) har vunnit samtliga fyra gånger som han körts i ledningen och han har dessutom två segrar på tre försök över aktuell distans. Lyckas Henna Halme hålla ut konkurrenterna från start måste segerchansen vara god.

... 2 Reverend Wine (V75-7) är en häst som går över alla distanser, över aktuell distans har han tagit hela fyra segrar på nio försök. Stabil häst!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

6 American Hill (V75-4) har alltid lovat mycket och visat enorma fartresurser – men haft svårt att hålla reda på benen. Nu verkar det, peppar-peppar, som om polletten trillat ner. I två raka har hästen varit grymt bra och är hon bara i närheten av lika bra igen så vinner hon det här loppet. Springspåret kan nog passa bra och jag litar på felfri avgång. Då ska ingen kunna hota henne här.

Miljonrensarna

Ingen skräll, men 10 Ready to Roll (V75-2) måste vara given på alla kuponger. Låt dig inte luras av att kusken är orutinerad. Han vet hur den här hästen fungerar och det är ett klart plus. 15 procent.

V75-7 är ett bra lopp, men jag förstår inte varför det är så extremt lite spel på 9 Urgent Call den här gången. Det kan bli lite för tuff körning under vägen och det kan han profitera på. Ett norskt huvudlag på denna gång. En procent.

Tänk på att...

... Mantorpsbanan står värd för V75-cirkusen denna lördag. Det ser ut att bli grått väder, men uppehåll på lördag, så räkna med okej underlag.

... min spik, 6 American Hill (V75-4) är syster med Campo Bahia.

... 9 Lyx Håleryd (V75-4) går med norskt huvudlag för första gången. Tidig på lappen, vid gardering.

... 7 Martin de Bos (V75-7) rapporteras mycket stark i träning. Tidig!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag har haft ett gott öga till 10 Ready to Roll (V75-2) sedan jag först såg honom. Det här är en högkapabel rackare som jag tror det finns stor utveckling i. Comebacken senast var i ett enklare gäng, men hästen såg toppfin ut och lär inte vara sämre nu. Läget är lite struligt, men Jan Silvén känner hästen och det bör bli felfritt. Sen kan han köra offensivt och ändå ha en chans. En mycket rolig spik till 15 procent.

Miljonrensarna

2 Linda’s Girl (V75-5) var riktigt bra nere på Jägersro, tycker jag och nu ser det passande ut igen, med länge och motstånd. Det låter som om kretsen kring hästen vill se ett ”all in”-upplägg och det är så hon fungerar allra bäst. Måste vara tidig. Tre procent.

8 Thriller N.P. (V75-6) är stark och rejäl. Nu åker bajken på igen och som jag läser loppet blir det hård körning om ledningen i loppet, sen kliver den här tuffingen in och avgör loppet? Nio procent.

Tänk på att...

... det är Mantorp som anordnar V75 den här lördagen. Upploppet är relativt kort på banan, 177 meter, att jämföra med Solvallas 196 meter.

... 6 American Hill (V75-4) är en lillasyster till självaste Campo Bahia. Stammen förpliktigar alltså och hästen har visat grym fart i felfria lopp.

... Gulddivisionen lyftes bort från V75-kupongen denna lördag. Det blev få- och profillösa hästar till start.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 American Hill (V75-4) är en välstammad märr som Lugauer håller väldigt högt i stallet. Hon har gjort bort sig några gånger med galopp men man har hittat ”felet” och åtgärdat henne och efter det har hon tagit två raka övertygande segrar. Springspår nu och Marc kan ta det lugnt så hon går felfritt och sedan tror jag att ingen vill svara när han ställer frågan. Toppchans från ledningen.

Miljonrensarna

9 Miss Pastis (V75-1) övertygade senast mot ganska bra motstånd när hon efter en tung resa utvändigt om ledaren vann säkert. Erik Adielsson upp igen är intressant och jag tror man tar rygg på favoriten. Löser det sig kan hon bli en obehaglig överraskning till två procent.

11 Infinite Knight (V75-3) spurtade riktigt vasst näst senast på Romme som helt bortglömd. Senast var det mer snack om henne och hon fick en resa på innerspåret, Jörgen backade sig loss och hon spurtade riktigt fint till en tredjeplats. Utgångsläget nu är vad det är, men Westholm har form på hästarna och klaffar det för henne kan hon skrälla i den lägsta klassen. Fyra procent.

Tänk på att...

... Mantorp står för helgens V75-tävlingar, en mycket rolig och intressant omgång.

... 4 Princess S.W. (V75-5) just nu är omgångens största favorit vilket jag sätter ett frågetecken för. Tycker hon bli överspelad och jag vill varna för stallkompisen 3 Ofelia O.E..

... 2 Reverend Wine (V75-7) verkligen trivs i ledningen, har tagit sex vinster på sju försök från positionen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Poddsystem ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

6 American Hill (V75-4) är minst rutinerad av alla – men har nog bäst kapacitet av de alla. Hon har verkligen fått det att fungera nu och med minsta klaff på loppet så är det toppchans. Jag tog tempen på Conrad Lugauer i veckan och han meddelade att hästen känns underbar i träningen. Spikas.

2 Reverend Wine (V75-7) kommer tillbaka efter vila. Men det är läge för ledningen och väl i front ska ingen kunna slå honom. Det är en toppchans och normalt sett en stensäker spik. Tränaren kommer knappast att inte ha hästen i form till denna start på Mantorp.

Miljonrensarna

12 Rally Hans (V75-2) är en prisvärd skräll att se upp med. Inför senast hade hästen varit sjuk, men gjorde trots det en jättefin prestation. Det är en rolig vinnare med klaff. Stefan Melander och Ulf Ohlsson håller hästen högt – det gör jag också. Åtta procent.

2 Linda’s Girl (V75-5) har gjort mycket rätt på slutet men galopperade senast. Hon blir bortglömd men jag tror att det är bra chans att vinna den tunga vägen. Tre procent.

Tänk på att...

... det är hemmaplan för min del. Extra laddad.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Princess S.W. (V75-5) har perfekta förutsättningar att vinna detta Diamantoförsök. Peter Untersteiners sexåring är startsnabb och från ledningen blir hon ytterst svår att besegra.

I övrigt tycker jag det är svårt att hitta spikförslag men kanske kan 2 Father of Sun (V75-3) vara vinnaren. För den som söker en chansspik kan det vara intressant till sju procent.

Miljonrensarna

5 HögstenaStalldräng (V75-2) galopperade i V75-finalen senast, så var den dagen förstörd. Jag vet att tränare Mikko Aho är nöjd med hästen och kanske kan han själv styra in segern. Åtta procent.

6 Taiga Woodland (V75-6) är i mycket fin författning för dagen. Laura Myllymaa och Christian Fiore är ute i angeläget ärende och jag tycker att det är första hästen i loppet. 13 procent.

Tänk på att...

... lördagens V75-tävlingarna avgörs på Mantorptravet. Den östgötska banan har ett av landets kortare upplopp som mäter 177 meter.

... omgången på förhand ser lite småklurig ut och jag blir inte förvånad om det blir hög utdelning.

... formtoppade kusktalangen Marc Elias och stall Lugauer kommer med två hästar och båda ska räknas mycket tidigt.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

7 Clean Cash (V75-4) har vunnit lätt på sistone och haft krafter kvar båda gångerna. Har bra kunnande i grunden och borde vara nära toppformen. Kan öppna och vore gynnad om tät även om hästen kan gå bakifrån också.

4 Princess S.W. (V75-5) har en strålande statistik. 15 starter har slutat med nio segrar. Har ett passande utgångsläge här för att kunna vinna.

Miljonrensarna

Samma som förra veckan. 5 HögstenaStalldräng (V75-2) såg väldigt laddad och formstark ut i lördags men klarade inte starten då. Hästen är travsäker och voltstart brukar gå bra. Duger normalt i klassen. Farlig att glömma. Åtta procent.

Tänk på att...

... Mantorp håller i V75-omgången på lördag. På grund av ett litet startfält lades Gulddivisionen utanför. I mitt tycke en svårlöst omgång. Kan ge en bra utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav