Garpenlöv räknar inte bort Karlsson från VM

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Drygt två månader före ishockey-VM i Schweiz finns det fortfarande hopp om att skadade stjärnbacken Erik Karlsson ska kunna vara med.

– Vi får se om han hinner bli färdig och skadefri, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv i Viasat.

I början av februari öppnade Erik Karlsson, som inte varit med och tagit något mästerskapsguld med Tre Kronor, för att spela ishockey-VM i Schweiz i maj. Men för ett par veckor sedan bröt San Joses svenske backstjärna ena tummen och 29-åringen kommer inte att spela mer i NHL den här säsongen.

Däremot finns det fortfarande hopp om spel för Sverige i VM. Förbundskapten Johan Garpenlöv har kontinuerlig kontakt med Karlsson, framför allt via sms.

– Vi har löpande kontakt under säsong... Men jag kollade av skadan. Det var en skada som han var tvungen att operera, sedan får vi se vart det tar vägen någonstans, säger Garpenlöv i Viasats tv-studio under söndagen och fortsätter:

– Han är intresserad av att spela VM. Sedan får vi se om han hinner bli färdig och skadefri tills dess.

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv. Arkivbild.

Det svenska herrlandslaget i ishockey har tagit tre VM-guld sedan 2013. Men Erik Karlsson, som tilldelades priset som NHL:s bäste back säsongerna 2011–2012 och 2014–2015, har ännu aldrig varit med och lyft pokalen med Tre Kronor.

– Om man tittar på Erik, som har vunnit allt individuellt men inte tagit någon stor titel med ett lag, är det här en möjlighet för honom. Att komma hem och spela ett VM, vinna ett guld med Sverige och bli ännu mer hyllad av svenska folket, säger Johan Garpenlöv.

Sverige inleder VM med gruppspelsmatch mot Tjeckien i Lausanne den 8 maj.

Foto: David Zalubowski/AP/TT
Erik Karlsson i San Joses tröja. Arkivbild.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!