Gick på strippklubb efter dubbelmord – får livstids fängelse

avVictor Stenquist

Adriano Rodriguez Cadiz, 40, var på rymmen från ett behandlingshem då han misstänktes ha dödat två av sina vänner – för att sedan gå på strippklubb.

Men tingsrätten friade honom.

Nu har hovrätten omkullkastat domen helt – och dömer 40-åringen till livstids fängelse.

När två män hittades mördade bara ett par kilometer från varandra inom loppet av några timmar i Upplands Väsby inleddes först två separata förundersökningar.

Snart riktades dock misstankarna mot en och samma man: Adriano Rodriguez Cadiz, 40.

Fick tips snabbt

Tips om honom hade kommit bara 20 minuter efter att SOS fått första larmsamtalet om det första mordet den 14 november 2017.

1 av 9 | Foto: POLISEN
Adriano Rodriguez Cadiz, 40 år, döms till livstids fängelse för dubbelmord.

När polisen senare samma dag upptäcker att ytterligare en person dödats sitter 40-åringen på en strippklubb i Stockholm, enligt kontroller av telefonuppkopplingar som polisen genomfört.

Ett par dagar senare greps Rodriguez Cadiz och 17 november häktades han, misstänkt för båda morden.

Får livstids fängelse

Han hade umgåtts med de båda offren dagen innan.

Tingsrätten valde dock att fria honom när fallet togs upp i somras.

Nu har Svea hovrätt ändrat domen – och dömer 40-åringen till livstids fängelse.

Enligt förundersökningen talar mycket för att de båda offren träffats av kulor från samma pistol. Mordvapnet har aldrig återfunnits, men ett vittne har berättat i förhör om hur han bevittnat det första skottet vid det första mordet som skedde i ett förråd.

Blodspår från det andra offret har också påträffats i Adriano Rodriguez Cadiz bil. Det har han förklarat med att han tagit en väska från brottsplatsen efter att ha upptäckt mannen död.

Då hovrätten anser det bevisat att Rodriguez Cadiz skjutit första offret uppges det praktiskt taget uteslutet att någon annan skjutit det andra offret kort tid efter med samma vapen.

ARTIKELN HANDLAR OM