Svensken om sin nya roll i laget: ”Annorlunda”

Columbus urladdning: ”Vad vi behövde”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: Paul Vernon / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

HOCKEY

COLUMBUS. I natt brast fördämningarna äntligen för hårdsatsande Columbus Blue Jackets.

Efter en förbryllande fas när de knappt kunnat göra ett enda mål klappade de till självaste Boston med 7-4 hemma i Nationwide Arena. 

– Det här kan vara precis vad vi behövde, säger Alex Wennberg till Sportbladet.

Inget lag i hela NHL rustade betalade lika mycket för att vässa sin offensiv innan trade deadline i slutet av februari – så det är med viss häpnad omvärlden sett hur extremt svårt Columbus Blue Jackets haft att göra mål sedan dess.

Faktum är att de blivit nollade tre gånger på mindre än två veckor – inklusive mot NY Islanders på Long Island igår natt.

Men som sagt:

Mot Boston – av alla; svårare motståndare finns ju knappt – gick ketchupflaskan, som Christer Abris skulle sagt, i topp.

”Inte helt lyckat”

Blårockarna från Ohio hade ledningen med 3-1 efter en period och var uppe i 5-1 åtta minuter in i mittakten. Sedan släppte de visserligen upp Bruins till 5-4, men höll helt tätt i sista och vann alltså med 7-4. Den sista pucken satte Boone Jenner i tom kasse i slutminuten – och med det fullbordade han ett hattrick.

– Ja, vi har som sagt haft lite svårt att göra mål på slutet, så det här satt bra, säger svenske centern Alex Wennberg när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Det var väl i och för sig inte helt lyckat att vi nästan tappade en 5-1-ledning, men Bruins är en stark motståndare och just nu är det viktiga att vi vinner, inte hur vi gör det.

Exakt. Alex och hans kamrater har ju efter senaste tidens turbulens blivit indragna i det östra streckdramat och behövde verkligen bägge poängen i natt. Annars hade förlorat sin playoff-status. Men en urladdning som den i natt kan mycket väl fungera som en katalysator och göra slutseriespurten betydligt roligare än den såg ut alldeles nyss.

– Ja, absolut. Det finns mycket vi kan ta med oss från den här matchen, fortsätter ”Wenny”.

– Samtidigt är alla matcher vi spelar svåra nu och vi behöver vinna alla, så det gäller att inte tänka för mycket på det här utan satsa framåt direkt.

Får mindre speltid

Den 24-årige stockholmaren har själv fått en lite mindre roll i den hårdnande konkurrensen, spelar nu i fjärdekedjan och hade inte mer än nio minuters istid i nattens match.

– Det är en lite annorlunda situation. Jag spelar mycket i numerära underlägen och får sedan några minuter här och där, säger han.

– Men det är så det funkar, det finns ingen poäng med att sitta och gnälla över det. När jag väl är inne försöker jag göra så gott jag kan.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!