Lagkaptenen efter bytet: ”Alla såg ju att det inte var bra”

Publicerad:
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYR N

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Efter 25 minuters spel låg Östersund under med 0–2 hemma mot Arsenal.

Redan i halvtid gjorde Graham Potter ett dubbelbyte som innebar att lagkaptenen Brwa Nouri fick lämna.

– Alla såg ju att det inte var bra första tjugo varken från min eller lagets sida och då behöver man göra en förändring, säger Nouri.

Det var en fest som kom av sig en del. Efter en slarvig inledning låg Östersund under med 0–2 hemma mot Arsenal i sextondelsfinalen av Europa League.

Därefter spelade det allsvenska laget upp sig något men tränaren Graham Potter valde att göra flera förändringar redan i halvtid. En av de som offrades var lagkaptenen Brwa Nouri. In kom i stället engelsmannen Jamie Hopcutt.

”Behövdes en förändring”

Dagen efter förlusten berättar Nouri att han än så länge inte har hunnit få någon förklaring av tränaren, men han anar att det var baserat på hans prestation.

– Alla såg ju att det inte var bra första tjugo varken från min eller lagets sida och då behöver man göra en förändring, säger Brwa Nouri.

– Blir man utbytt har man antingen inte presterat på topp eller så är det en taktisk förändring. I det här fallet lutar det mer åt det första. Ibland går det bra och ibland går det mindre lag, så är fotbollen. Det var bara tråkigt att det blev så mot just Arsenal, det är väl det som svider.

”Hade för mycket respekt”

Lagkaptenen säger vidare att Östersund förlorade matchen under de första tjugo minuterna. Vad slarvet berodde på vet han inte.

– Jag vet inte om vi hade för mycket respekt, säger Brwa Nouri.

– Men när de gör 2–0 så kände vi att det inte fanns något att förlora, vi blev mer våghalsiga. Vi stör dem, vi skapar chanser. Något som vi kan räkna som en viss succé.

På stopptid fick Östersund möjlighet att reducera via straff. Eftersom lagkaptenen var utbytt klev Tom Pettersson fram – och missade.

Att mittbacken är andra straffskytt bakom Nouri var planerat sedan tidigare.

– Det är så vi har sagt, sedan har han i och för sig inte fått chansen så jag förstår om folk trodde att Ken (Sema) eller Saman (Ghoddos) skulle ta den, säger Nouri.

– Sedan är jag förvånad att Tom inte satte den. Han brukar vara stensäker på träningar.

”Kan bättre”

Nu väntar returen på Emirates i London. Ett tufft utgångsläge men Nouri säger att de gäller att ÖFK lär sig av sina misstag.

– Det finns bättre lag än oss som kommer förlora mot Arsenal på hemmaplan, säger Brwa Nouri.

– Men vi vet att vi kan mycket bättre. Det som är viktigt är att vi går dit och gör en bättre match. Gör vi det så får vi se hur långt det räcker. Vi ska njuta av tillställningen, försöka göra en prestation som man kan vara stolt över. Visa att vi är bättre än vi var igår.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.