Lottomiljonär mördad och begravd i trädgård

Av: Mira Micic

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen letade i månader

Den fattige lastbilschaufförens liv förändrades över en natt när han vann 210 miljoner på lotto.

Men rikedomen skapade kaos – och han önskade sig sitt gamla liv tillbaka.

Sedan försvann han spårlöst.

Nu har han hittats – mördad och begravd i en trägård.

Lottomiljonären Abraham Shakespeare, 43.
Lottomiljonären Abraham Shakespeare, 43.

Den småkriminelle lastbilschauffören liv förändrades över en natt när han vann motsvarande 210 miljoner i ett amerikanskt lotteri 2006.

Innan det bodde Abraham Shakespeares, 43, hemma hos sin mamma i Florida, USA. Efteråt köpte han ett lyxhus för åtta miljoner kronor och flyttade dit.

En kvinna tog över

Men lyckan var kortvarig. Det tog inte lång tid innan hans liv blev ett kaos.

Först blev han stämd av en kollega som påstod att Shakespeare stulit lotten. Sedan köade vänner och bekanta till hans hem för att be om pengar till allt från begravningar till nystartade affärsrörelser.

– Jag skulle verkligen vilja gå tillbaka till mitt gamla liv. Då kunde jag gå på gatan som en vanlig person utan att någon bad mig om pengar, har Shakespeare sagt i en tidigare intervju.

Kort efter att han vunnit pengarna trädde en kvinna, Dorice Moore, in i hans liv och utnämnde sig till hans rådgivare.

Försvann spårlöst

I april i fjol försvann Shakespeare, men anmäldes försvunnen först i november. Polisen letade förgäves – han var spårlöst försvunnen.

Under tiden levde Dorice Moore i hans nya lyxvilla. I december i fjol sa hon i en tidningsintervju att hon "hjälpt den nyblivne miljonären att försvinna", men att hon ville att han kom tillbaka, då polisen börjat söka blodspår i hennes hus och bil.

– Vi har ingen kropp men vi tror att han utsatts för ett brott, sa sheriffen Grady Judd tidigare till CNN.

Begravd i trägården

Det visade sig att flera miljoner kronor överförts från hans till Dorice Moores konto, men hon hävdade att det var en gåva.

I torsdags hittades Abraham Shakespeares döda krop efter ett tips till polisen, uppger AP och CNN. Den låg begravd i trägården bakom Dorice Moores pojkväns hus i Plaint City i Florida.

Polisen har identifierat honom med hjälp av fingeravtryck. Dödsorsaken är ännu inte fastställt, men polisen har inlett en förundersökningen om mord.

– Det är i alla fall uppenbart att han inte grävt ner sig själv, säger sheriffen Grady Judd, till CNN.

Publicerad: