Skellefteå mållöst igen

HOCKEY

”Uppehållet kommer lägligt för oss”

Måltorkan håller i sig för Skellefteå.

Färjestad nollade norrlänningarna och vann enkelt med 4–0.

– Uppehållet kommer lägligt för oss, sade Per-Erik Johnsson, tränare i Skellefteå.

I våras var ”Perra” Johnsson stor guldhjälte i Karlstad när han på tre månader förvandlade ett grinigt och trött Färjestad till ett hungrigt och viljestarkt lag som gick hela vägen.

På måndagskvällen var han tillbaka i Löfbergs Lila Arena. Han kunde ha önskat sig en roligare återkomst. Hans Skellefteå gick mållösa från rinken för tredje

matchen i rad.

Mot Färjestad uppträdde Skellefteå okoncentrerat och odisciplinerat. Gästerna drog sammanlagt på sig 92 utvisningsminuter. Något FBK, elitseriens i särklass bästa lag i powerplay, tackade för.

Hemmalaget satte tre av sina fyra mål i powerplay.

– Det är en sak om man tar utvisningar när motståndaren är fri. Sådana utvisningar kan hjälpa laget. De utvisningar vi drog på oss stjälpte oss, sade Johnsson besviket.

Färjestad satte 1–0 och 2–0 tidigt i matchen.

– Vi sade till varandra att vi skulle bromsa Färjestad i matchinledningen. Vi gjorde precis tvärt om, sade Johnsson som möblerade om inför sista perioden i ett försök att mobilisera en sista offensiv.

Av den blev intet. Färjestads finske succéback Janne Niskala stänkte i stället in 3–0 i powerplay vilket avgjorde matchen.

Nu återstår en omgång innan landslagsuppehållet. Ett uppehåll som kommer lägligt för Skellefteå som inte gjort mål på elva perioder.

– Just nu fungerar det inte här uppe, sade Johnsson och knackade sig i huvudet.

– Vi måste tillbaka dit vi var i säsongsöppningen. Det håller inte att bara åtta nio man går på 100 procent, fortsatte Skellefteåtränaren som skällde ut sina spelare så det ekade i spelarkorridoren efter matchen.

– Vad jag sade är något mellan mig och mina spelare, sade Johnsson.

Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad, behövde inte höja rösten, vare sig under eller efter matchen. Färjestad vann enkelt utan att gå för fullt.

– Försvarsmässigt gör vi vår bästa match för säsongen, tyckte Samuelsson.

I FBK gjorde veteranbacken Fredrik Olausson comeback efter ett halvårs frånvaro från rinken. Olaussons comeback stannade vid tre byten.

– Fredrik fick en puck på foten. Det ska inte vara någon fara med honom, sade Samuelsson som gav ett extraplus till en annan veteranback, Thomas Rhodin.

Perra Johnsson berömde backen Kari Haakana och nyblivne landslagsmannen Fredrik Lindgren.

– ”Linkan” är värd chansen i Tre kronor. Han har varit bra hela säsongen, Johnsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM