”Helena är glad – hon slipper prata med mig”

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic har ett stort tv-spelsintresse.

Nu avslöjar 36-åringen hur hans och sönerna Maximillian och Vincents spelkvällar brukar se ut.

– Helena lämnar mig i spelrummet, mig och mina två killar, och så låser hon dörren, säger Zlatan.

Att Zlatan Ibrahimovic, 36, har ett stort tv-spelsintresse är knappast någon nyhet.

LA Galaxy-stjärnan har flera gånger berättat om sitt tv-spelande och under den senaste tiden även visat upp sitt intresse på sociala medier.

Och nu har svenskens intresse även aktualiserats i USA.

I en intervju med ESPN Boot Room berättar Zlatan hur antalet timmar tv-spelande växte i och med flytten från Malmö FF till Ajax 2001.

– Jag har alltid varit intresserad av tv-spel. När jag flyttade utomlands för första gången, till Ajax, var jag ensam i Amsterdam. Allting var nytt för mig, så det första jag gjorde var att köpa den största tv:n jag kunde hitta, jag hade min säng och min tv-spelskonsol, och det var allt jag gjorde. Jag spelade hela dagarna, säger han.

”Helena låser dörren”

Och intresset har inte avtagit med åren.

Fortfarande tillbringar Ibrahimovic stor del av sin fritid med att spela tv-spel, nu tillsammans med sönerna Maximillian och VIncent i familjens spelrum.

Då brukar Zlatans fru, Helena Seger, svara med att låsa dörren in till rummet.

– Helena är glad för hon slipper prata med mig. Hon lämnar mig i spelrummet, mig och mina två killar, och så låser hon dörren. Men vi märker inte att den är låst, för vi försöker aldrig gå ut. Så när hon frågar om vi märkte det, svarar jag nej... Det är hon som får säga till barnen: Dags att gå och lägga sig. Det är inte jag som säger det, säger Zlatan.

LA Galaxys nästa ligamatch spelas mot Real Salt Lake natten mot söndag.