Här gifter sig lesbiska paret – mitt framför nazistdemonstrationen

Publicerad:
Uppdaterad:

GODA NYHETER

Kärleken sprudlade på en båt strax utanför Kungsholmen i Stockholm under lördagen.

Det var det lyckliga paret Ellinor och Marielle som blev varandras fruar – mitt framför nazisternas demonstration.

– Kärleken övervinner allt, säger Ellinor strax efter att hon sagt ja till sin Marielle.

Samma dag som nazister demonstrerade i Stockholm hade kärleksparet Ellinor och Marielle bestämt sig för att gifta sig. Inom synhåll från Kungsholmen där nazisterna stod samlade flöt en båt fullastad med Prideflaggor och ett glatt bröllopssällskap.

– Vi ska inte behöva backa tillbaka för att andra visar oss motstånd, då tar vi tre steg framåt. Vi är här, vi är nu och vi lever i dag, säger Marielle från båten strax efter att hon sagt ja till sin kärlek.

Backar inte för nazisterna

Paret som varit ihop fyra år har länge planerat att gifta sig och när de fick chansen att göra det mitt framför en nazistdemonstration tvekade de inte en sekund.

– Så många människor har krigat så länge för att sådana här saker ska vara okej, jag är inte den som säger att jag inte vågar, fortsätter Marielle.

1 av 4 | Foto: Hamid Ershad

Vigseln ägde rum på Centerpartiets flytande valstuga, men enligt brudparet hade inte partiet i sig så mycket att göra med varför de valde att säga ja på just det sättet.

– Den här vigseln är mer mot NMR än för ett visst parti, säger Ellinor.

Vad skulle ni vilja säga till nazisterna på andra sidan vattnet?

– Älska mer och hata mindre. Vad fan kärlek är för alla och kärlek är alltid fint, säger Ellinor och får medhåll från sin nyblivna fru.

Publicerad:

LÄS VIDARE