Vad gör man inte för figuren?

Publicerad:
Uppdaterad:
Gabriella Olsson är 49 år, singel, författare till två ungdomsböcker publicerade och översatta, målar i akvarell och olja, har diverse försörjningsarbeten.
Gabriella Olsson är 49 år, singel, författare till två ungdomsböcker publicerade och översatta, målar i akvarell och olja, har diverse försörjningsarbeten.

Våren är här. Jag inköper på Claes Olsson en stegräknare. För oinvigda är en stegräknare en liten elektrisk maskin som man fäster vid bältet. Inbyggt i stegräknaren finns också ett litet snöre som, om man drar i det, utlöser ett överfallslarm. Det låter som ett brandlarm och man bör inte dra i snöret inomhus. Om man vill kan man få stegräknaren att pipa, man skall då ställa in det avstånd man har för avsikt att tillryggalägga, så piper det när man är framme. Det finns en radio och små proppar till öronen, det finns snart sagt allt i denna aningen större än en tändsticksask apparat. Stoppur och något som mäter allt och snurrar samtidigt.

Jag gick tillbaka till butiken och bad om hjälp och apparaten verkade det inte vara något fel på. Samtidigt passade jag på att fråga varför min samtidigt med stegmätaren inköpta cd-spelare också verkade trasig. Alla människor springer runt med proppar i öronen, 8 kilometer dagligen är en ansenlig sträcka och då hade jag tänkt lyssna på talböcker, jag ligger mer åt böcker än musik, om jag får välja. Jag fick en som talar, problemet är att när man lyssnar på en talbok och promenerar 8 kilometer, med en stegräknare i bältet, så glömmer man bort att man motionerar och går inte alls så där raskt och spänstigt som man skall och hör inte heller när man korsar Valhallavägen.

Stegmätaren är lagd till handlingarna eftersom min uppfattning om kilometer och vad knapparna betyder inte överensstämmer med stegräknarens, och hade jag förstått vad det innebär för trumhinnorna med både talbok och stadsbuller, och vad det innebär att diskutera stegmätare och CD-spelare i butiken hade jag inte brytt mig om att motionera.

Gabriella Olsson

Publicerad: